Genel Kurul Toplantısına Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, S.S. Konya Bölgesi Sulama Kooperatifler Birliği Başkanı Şaban Güven, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Karapınar Belediyesi Meclis Üyeleri, Karapınar Merkez Sulama Koop. Başkanı İsmet Çorakçı ile Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Konya B.Şehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri Ziraat Mühendisleri Mahmut Genç, Mustafa Doğan, Ziraatz Teknikeri Ünal Karagöz ile Karapınar Merkez Sulama Koop.Üyeleri ve diğer misafirler katıldı.
Açılış ve yoklamadan sonra çoğunluk olduğu görülmekle Divan Teşekkül ettirildi. Divan Başkanlığına S.S. Konya Bölgesi Sulama Koop.Birliği Bşk. Şaban Güven, üyeliklere Mustafa Sağdıç, Kamil Ocakcı, Oy tasnifine Yüksel Bakır oy birliği ile seçildiler. 
Atatürk ve Şehitlerimiz için Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.
Merkez Sulama Koop. Başkanı İsmet Çorakçı konuşmasında şunları söyledi “ Sayın misafirler ve değerli üyelerimiz, Kooperatifimizin 2013 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısını hoş geldiniz der hepinizi saygıyla selamlıyorum. Saygı değer üyeler bize yönetim kurulu olarak göreve getirmenizden bu yana iki yıl geçti. Yönetim Kurulu olarak gayemiz adaletli, şeffaf ve israftan kaçınan bütün üyelere eşit olarak yaklaşıp, kimseyi mağdur etmeyen bir idare anlayışıdır. Hedefimiz hiçbir üyemizi mağdur etmeden zamanında ve en az maliyetle üyelerimize su sağlayabilmektir. Bunu yaparken de Kooperatifimizin menfaatlerini kanun ve ana sözleşmemiz doğrultusunda sonuna kadar savunmaktır. Bu prensiplerle hareket eden yönetim kurulu üyelerimiz, müdürümüz ve personellerimiz ile birlikte elimizden gelen gayreti ve hizmetleri verdiğimize inanıyoruz. Çalışmalarımız biraz sonra faaliyet raporumuzda okunacaktır diyen Çorakçı, herkese en derin saygılarımı sunarım”dedi
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında şunları söyledi “ Karapınar Merkez Sulama Kooperatifi oldukça başarılı çalışmalar yapmakla birlikte kurumsallaşmış kooperatifimizdir. Bu yıllarda ve günümüzde bölgemizde yaşanan kuraklık yaşanması nedeniyle su daha da çok önemli hale gelmiştir. Bildiğiniz gibi su yaşam kaynağımızdır. Suyun hayatımızda çok büyük önemi vardır. Paramız çok olsa bile, su paradan da önemli olduğu gibi, gıda ve su ihtiyacımız hiçbir şeyle ölçülemez. Suyun daha dikkatli ve israf edilmeden kullanılmasını, önümüzdeki günlerde ve yıllarda bol yağışlı ve bereketli günler diliyorum”dedi
Gündemde bulunan maddeler tek tek okutularak söz isteyen olup olmadığı sorularak karara bağlandı.
Birlik Temsilciliğine İsmet Çorakçı, Mübah Aydoğdu, Ahmet Gülcü, Sadrettin Sadi Tektaş ve Cevat Eke seçildiler.
Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinin aynen devam etmesi kararlaştırıldı ve Yönetim Kurulu Asil Üyeler Başkanı İsmet Çorakçı, Mubah Aydoğdu, Abdullah Barutçu, Denetim Kurulu Asil Üyeler Nadi Boztaş, Kamil Gülcü, Hayri Kalkan’dan oluşmaktadır.
Yönetim ve Denetim Kurulunun görev sürelerinin iki yıl olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.
Dilek ve Temennilerden sonra toplantı sona erdi.  Toplantı yemek ikramı ile son buldu.