Ankara’dan gelen Gazi Üniversitesi, Türk Halk Bilimi öğrencisi Gül Polu, Karapınar Aydoğanlar MYO Yerel Yönetimler Bölümü 2. sınıf Öğrencisi Hülya Yaman ve İsmetpaşa eski Mahalle Muhtarı Mustafa Korkusuz tarafından misafir edilen Öğrenci Gül Polu, daha sonra Karapınar’a yurt içerisinden ve yurt dışından gelen misafirlere gönüllü olarak eşlik eden TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan’la röportaj yaptı.

Musa Ceyhan, Ankara’dan gelen Gazi Üniversitesi, Türk Halk Bilim Bölümü 2. sınıf Öğrencisi Gül Polu’nun ödev olarak yapacağı araştırma konusu olan Dağ, su, ateş, ağaç, taş, tütsü, insan, yatır, eren, evliyalar, hayvanlar, gök cisimleri ( ay, güneş, yıldızlar, burçlar, saman yolu vs.) yaratılış, tufan, doğa olayları, kıyamet, öbür dünya ile ilgili inançlar (Neden, nasıl yaratılmışlar, çevrelerinde kutsal bilinen bir yer var mı? Bu mekânlarla ilgili kimler, neden, nasıl uygulamalar yapıyor? Sonuç? Ayrıca, Karapınar’da Doğum da, evlilik de, ölüm de ne gibi uygulamalar yapılıyor? Bunların fonksiyonu nedir? Yapılmazsa ne olur? (vb.) gibi konular kapsamında Karapınar’ı ilgilendiren hususlarda Ceyhan, bildiklerini anlattı.

Gazi Üniversitesi Öğrencisi Gül Polu, Karapınar inceleme gezimden çok memnun kaldım. Karapınar halkı bana çok iyi davranarak yardımcı oldular. Bana yardımcı olan Karapınar halkına, beni misafir eden arkadaşlarıma, Karapınar’ın İsmetpaşa Mah. Eski muhtarı Mustafa Korkusuz’a şükranlarımı sunar ve ayrıca sorduğum sorularda, Karapınar’ın örf ve adetlerini, doğum, evlilik, ölümlerde neler yapıldığını, Karapınar’da doğa olayları, göller ve oluşumları, efsaneleri ile ilgili bilgi veren TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan’a teşekkür ediyorum”dedi