Yaşam başlı başına bir sanat başlı başına bir film gibidir. Filmlere ve televizyon dizilerine baktığımızda onlarda acılar, öfkeler, ayrılıklar…; mutluluklar, kavuşmalar… vardır. Biz de gün içerisinde yani "hayat sahnesi" nde bunların hepsini yaşarız. Hayat sahnesinin oyuncuları biz insanlardır. Bu hayat sahnesinde isteyen figüran olur, isteyen başrol oynar.
Bizler hayat sahnesinde bir rol üstleniriz ve bu role uygun davranırız. Gerçekten iyi bir anne baba mı olmak istiyorsun? Çocuğunun ileride mutlu bir hayatının olmasını mı istiyorsun? Kendi istediğin şekilde biri olması için çocuğunu değiştirmek mi istiyorsun? Biz bunları isterken bir şeyi fark edemiyoruz ve onu ıskalıyoruz. Neyi mi? Kendimizi… Evet, kendimizi ıskalıyoruz. Çocuğumuzu değiştirmek istiyoruz, ama kendimizi göremiyoruz. Biz anne baba olarak kendi yaptıklarımızın farkında değiliz. Değişime önce kendimizden başlamalıyız. Bir insanı değiştirmenin yolu, kendimizi değiştirmekten geçer. 
Her zaman her fırsatta değişimden yana olduğumuzu söyleriz. Dünyada huzurun sağlanması için kendimiz dışındaki tüm insanların değişmesi gerektiğini düşünürüz. Gerçekten de bir insanın aynanın karşısına geçip davranışları ile ilgili kendiyle yüzleşmesi çok zor bir durumdur. Bilmemiz gereken bir nokta vardır. Bugün hayatta başarılı olmuş nice insanlar tanırız ki, bu insanları başarıya götüren en büyük nedenin kendilerinin farkında olmaları ve kendi eleştirilerini yapabilmeleridir.
Biz anne babalar ne zaman kendi hatalı davranışlarımızın farkına varıp da onları ortadan kaldırmak için harekete geçersek işte o zaman bizler için de değişim başlamış olur. İşte o zaman anne babalar içinde "star" olmaya aday oluruz. İnsanlar evlenmeden önce ileride sahip olacağı ailesi, eşi ve çocuklarıyla ilgili hayaller kurar. Bu hayaller çoğu zaman belki de çok abartılıdır. İnsanlar evlendikten sonra çoğunlukla hüsrana uğrar. Bunların gerçekleşmeme nedeni de aslında bizim sabırsızlığımızdan ve bencilliğimizdendir.
Bizler her şeyin kendi isteğimiz, kendi kontrolümüz doğrultusunda gelişmesini isteriz. Birlikte yaşadığımız insanın dünya görüşü, ilgileri, istekleri bizim dünyamızda önemsiz kaldığı için onlarla sorunlar yaşamaya başlarız. Böyle sağlıksız bir ortamda büyüyen bir çocuktan başarı beklemek, sağlıklı davranışlar beklemek çok zor olsa gerek. Gerçekten iyi bir eş, örnek bir anne, örnek bir baba olmak istiyorsanız, bunu yürekten isteyin. Göreceksiniz ki istediğiniz için bunu kolay başarabileceksiniz.