28 Ekim 2019 tarihinde Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı Anıt alanına Kaymakam, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 29 Ekim 2019 Salı günü 10.30-11.00 saatleri arasında Kaymakam Onur Kökçü'nün tebrikleri kabulünden sonra aynı gün saat 11.00'de Atatürk Stadyumunda bütün protokol üyelerinin, öğrencilerin, okul müdürü ve öğretmenlerin, vatandaşların, basın mensuplarının katılımı ile Saygı Duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan proğramda Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı.
Atatürk Stadyumunda yapılan kutlama töreninde; Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı halkın, öğrencilerin ve tüm katılımcıların bayramını kutladılar. Kaymakam Onur KÖKÇÜ, Günün anlam ve önemini belirten çok güzel ve anlamlı konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.  "Değerli Garnizon Komutanım, Değerli Belediye Başkanım, kıymetli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrenciler, kıymetli Karapınarlı kardeşlerim. Cumhuriyetimizin ve son kurmuş olduğumuz devletimizin kuruluşunun 96.ncı yıldönümünü kutlamaktayız. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Bağımsızlık mücadelemizi zaferle taçlandıran ve Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimize, şehitlerimize şükran, saygı, minnet ve rahmet duygularımızı sunuyoruz. Binlerce yıl boyunca tüm dünyayı adalet, barış, ahlak, asalet ve güzelliklerle doldurmuş, medeniyetlerin en yücesini kurmuş kahraman ecdadımızı dualarımızla yâd ediyoruz.
Değerli kardeşlerim; Cumhuriyetimiz binlerce yıllık devlet geleneğimizin, binlerce yıllık devlet tecrübe ve birikimimizin en son aldığı şekildir. Devletimiz asırlarca tüm devlet ve milletlere örnek olmuş asil ve çok büyük bir devlettir. Cumhuriyetimizin en temel özellikleri onun demokratik değrlere, insan haklarına, eşitliğe, hakkaniyet ve adalete dayanıyor olması, milli ve manevi değerleri yüceltmeyi hedef seçmesi ve kendisini bu ülkeye bağlı hisseden tüm vatandaşlarımızı kucaklamasıdır. Cumhuriyetimiz aynı zamanda bir medeniyet projesidir. Asırlarca dünyaya hükmetmiş aziz milletimizin tekrar ayağa kalkarak ben buradayım bir yere gitmedim demesidir. Kardeşlerim, bugün ülkemiz büyük bir uyanma silkinme ve ayağa kalkma hamle ve iklimi içindedir. Kendisine biçilen tüm rol, proje ve kefenleri yırtmakta büyük medeniyetimizi yeniden çok güçlü bir şekilde inşa etme yolunda ilerlemektedir.
Milletçe sahip olduğumuz asil ve yüksek ruh ve büyük devlet tecrübemiz sayesinde ülkemize yönelen her türlü tehdidi tarihin çöplüğüne göndermekte ve yok etmekteyiz. Gerçekten de sözde çevreci hareketler adı altında başlayan sokak hareketlerinden, hendek terörüne, alçak darbe girişiminden, ekonomimize yönelen terör saldırıları ve operasyonlarına kadar tüm alçak ve hain girişimler bertaraf edilmekte, bu eylemlere girişenlerin kafaları hukuk içinde ezilmektedir. Sınırlarımızın içinde ya da dışında terör başta olmak üzere bize karşı kurula n tüm tuzakları yok etmekteyiz. Bizi, kültürümüzü, medeniyetimizi ve ülkemizi yok etmeye çalışan her türlü girişime karşı, milli birlik ve beraberlik ve kardeşliğimizi korumaya ve güven içinde bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Birbirimizi daha iyi anlayarak, daha çok severek, birlik ve beraberliğimizi koruyarak kıyamete kadar bu topraklarda var olacağız. Değerli kerdeşlerim, Bgün gerçek manada çürümüş bir dünya düzeni içinde yaşamaktayız. Uluslar arası göç ve mülteci akımları, açlık ve kuraklık, çevre felaketleri, nükleer silahlanma, uluslar arası terörizm dünyayı ciddi manada tehdit etmektedir. Dünyayı yöneten devletlerin terör örgütleriyle içli dışlı oluşu ve vekâlet savaşları yoluyla onları finanse etmeleri, uluslar arası düzeyde işlenen ağır suçların ciddi manada artması, insanın madden ve manen sömürülen bir meta haline haline gelmesi, insanın insanlığından çıkarılmaya çalışılması, insanı ve manevi değerlerin tüm dünyada ayaklar altına alınması, İslam düşmanlığı başta olmak üzere ırkcılık ve yabancı düşmanlığı her geçen gün dünyayı daha yaşanmaz kılmaktadır. Güçlünün her zaman haklı ve güçsüzün ise her zaman haksız olduğu, ilkesizlik ve sömürünün temel felsefe olduğu, dünya tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar ahlaksızlık ve acımasızlığın hakim olduğu bu adaletsiz dünya düzeni içinde, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz sahip olduğu yüksek değerler ile bir umut ışığı olarak parlamaktadır. Gerçekten de insanlığın bize, değerlerimize, asaletimize, merhametimize ve yüce ahlakımıza hiçbir zaman olmadığı kadar büyük bir ihtiyacı bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz büyük silkiniş ve uyanışı taçlandıracak dünyada hakim bir süper güç olduğumuzda bu değer ve özelliklerimizle dünyayı adaletin, huzur ve barışın, hak ve refahın kısacası tüm güzelliklerin hakim olduğu bir yapı içinde yeniden inşa edeceğiz. Dünyada olması gereken o kamil insan ve medeniyet örneğini anlam dünyamızla yeniden oluşturacağız. Kardeşlerim, tarihimizden ve yüce değerlerimizden aldığımız bu misyon ve vizyon gereği daha çok çalışmaya, çalışkan, ahlaklı ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye, birbirimize daha çok sarılmaya ve kardeşliğimizi korumaya mecburuz. Birlik ve beraberliğimizi bozup bizi içten ve dıştan yıkmaya çalışan her türlü girişime karşı uyanık olmalıyız.
Bu duygu ve düşünceler içinde aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran, rahmet ve minnet duyguları içiresinde anıyor, hepimizin bayramını tekrar kutluyor, sevgi ve saygılarımı siz değerli kardeşlerime sunuyorum." Diyerek Kaymakam bey çok güzel konuşmasını tamamladı.