Bir insana hediye almak ona verdiğimiz değerin ve ona olan sevgimizin somut bir göstergesidir. Hediye vermede amaç karşımızdaki kişiye duyduğumuz sevgiyi ifade etmektir. Hediye:" Sen benim için çok değerlisin." mesajını iletmektir.
Çocuklarımıza hediye verirken bunu bir tören havasında gerçekleştirmek, onun ruhunda derin izler bırakır. Çocuğumun ilgi alanlarına uygun  hediyeler almak, onun sevgi deposunun dolmasında ona yardımcı olmak demektir. Özellikle çocuğun ilgi alanlarına göre seçilen hediyeler onun ruhunda derin izler bırakmasını sağlayacaktır.
Bazı anne babalar çeşitli nedenlerden dolayı çocuklarıyla fazla zaman geçirememektedir. Onların, bu boşluğu çocuklarına aldıkları hediyelerle doldurmaya çalışmaları  pek de iç açıcı sonuçlar vermemektedir. Bir anne babanın çocuğuna verebileceği en güzel armağan, onunla birlikte geçirdiği kaliteli zamandır. İçinde sevgi olmadan verilen armağanlar, bırakılan miraslar bir müddet sonra çocuğun başına bela olmaktadır.
BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRMEKTEN HOŞLANMA
Çocuğumuzla kaliteli zaman geçirmek, hayatımızın bir bölümünde de ona yer ayırmak demektir. Özellikle bu çocuk özellikle de ergense, başka şeylerin önemi yoktur. Günümüzün çocukları teknolojik aletlerle doldurduğumuz evimizde, sevgi depoları boş bir şekilde yaşamlarını devam ettirmektedirler.
Çoğu anne baba, sevgilerini çocuklarına hissettirmek isteseler de bunu nasıl yapacaklarını düşünmezler. Sabahtan akşama kadar çocuğumuzla aynı evin içinde bulunmak, onunla zaman geçirmek değildir. Aynı evde bulunmak, fiziksel yakınlıktır; fakat onunla kaliteli zaman geçirdiğimiz anlamına gelmez. Çocuğumuzla konuşmak yerine onunla nasıl konuşacağımızı öğrenmek ilişkilerimizdeki kaliteyi yükseltecektir. Çocuklarımızla konuşurken kendi duygu ve düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, olaylara onların gözüyle bakmayı öğrenmemiz, onlarla olan ilişkilerimizin kalitesini yükseltecektir.
Çocuklarımızın yapmaktan hoşlandıkları şeyleri keşfetmemiz, onlarla kaliteli zaman geçirmemiz için bir fırsat olacaktır. Çocuğunun ilgi alanlarıyla ilgili ona yardımcı olan bir anne baba ona yardım etmekle kalmayıp, onun sevgi deposunun dolmasına da katkı sağlamış olacaktır.
Küçükken elinden tutarak istediğimiz yere götürdüğümüz çocuklarımız, büyüdüklerinde onları istediğimiz yere götüremeyiz. Çünkü artık bağımsızlık duygusunu taşıyan çocukta, beğeniler de yerini alacaktır. Bu nedenle içinde çocuğumuzun da olmasını istediğimiz bir plan hazırlarken onun da fikrini almak gerekecektir. Bunu gerçekleştiren anne babalar çocuklarının kendilerine olan güven duygularını da geliştirmiş olacaklardır. 
                          Sağlıcakla kalın….