Sayın çok kıymetli okuyucularım 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, 24 Kasım 2020 Salı günü saat 10.30 ' da Cumhuriyet Meydanı Anıt alanında kutlama programı gerçekleştirildi. Kutlama programında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal'ın günün anlam ve önemini belirten çok güzel ve bir o kadar da anlamlı ve mesaj içeren konuşmasını siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi; Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen, nesillerin emanet edildiği, geleceğin mimarı kıymetli Öğretmen arkadaşlarım "Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün Öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutluyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün Öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Yıldırmamalıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünün muhatabı olan değerli meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güven ifadesidir. Kuşak çatışmalarının yaşandığı günümüzde; çocukları ve gençleri anlamalı, onlarla sıkı bir iletişim kurmalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulan, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır.
Evet, Bugün günlerden Öğretmen? Bugün bilgi, ilgi ve sevgi günü? Bugün tarih, bugün vefa, bugün kutlu bir geçmişin üzerinde yükselen umutlu bir gelecek? Değerli Öğretmenim? Senin iyiliğin kadar çoğalacak iyilikler, senin sildiğin kadar azalacak kötülükler. Çoğalmalısın Öğretmenim! Her dile sığacak kadar, her gönlü bulacak kadar, her sesi duyup her göze bakacak kadar? Ne mutlu sana öğretmenim! Selam olsun sana öğretmenim!
Üçgenin iç açıları kadar, insanın iç açılarını da bilenlere ve anlatanlara selam olsun! Selam olsun, maddenin katı, sıvı ve gaz haliyle birlikte incinmemesi gereken bir gönül hali de olduğunu anlatanlara! Ülkemizin yedi bölgeden oluştuğunu anlatırken, geçmişte olduğu gibi bugün de vatan toprağını korumak için yedi düvelle mücadele ettiğimizi anlatanlara selam olsun! Selam olsun ismin yalın haliyle kalbin yalın halini birleştirenlere! Selam olsun, sayı saymayı öğretirken küçüklerini sevip, büyüklerini saymayı da öğretenlere! 
Bir dili veya birden fazla dili öğretirken en önemli dilin gönül dili olduğunu öğretenlere selam olsun! Öğrencisini bedensel olarak geliştirirken asıl meselenin ahlakla bütünleşmiş zeki ve çeviklik olduğunu anlatıp öğretenlere selam olsun!
Haydi Öğretmenim! İnsan ve insan sevgisiyle bezenmiş, çevresine duyarlı, ben dilinden ve bencillikten kurtulmuş, vatan ve bayrak sevgisini özümsemiş; istiklal ve istikbal ruhunu kaybetmemiş, hak yemeyen ve hakkını kimseye yedirmeyen çocuklarımız olsun. Bunu başarabiliriz. Damarlarımızdaki asil kan ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma mefkuresi ve inancımız en büyük dayanağımız ve gücümüz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı günümüz anısına, ebediyete intikal eden ve eğitim yolunda şehit olan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Halen mesleğini özveri ile ifa eden bütün öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyorum. Mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, emekli olmuş öğretmenlerimize de hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal çok güzel ve bir o kadar da anlamlı ve mesaj yüklü konuşmasını tamamladı.
Ben de; Çok kıymetli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Önal başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ahmet İçalan, Tahir Ağırgötüren ve tüm Okul Müdürlerimizin ve Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günlerini en içten dileklerimle kutlar, ailecek bütün öğretmenlerimize sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar içerisinde görevlerinde üstün başarılar ve nice uzun ömürler diliyorum.