Belediye Başkanı Mehmet Yaka bu konuda şunları söyledi " Mahallelerde yol kenarlarında ve ağaç diplerinde bulunan zararlı otlar Temizlik İşleri Müdürlüğümüze ait işçilerimiz tarafından temizlik çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir diyen Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Çevre Temizliği konusundada şunları söyledi " İnsanlar ve canlılar, ancak temiz bir ortamda yaşar. 
    Çevre Temizliği, günümüzde dünyanın en önemli sorunları arasındadır. Bu konuda önlemler alınmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta ve yeni teşkilatlar kurulmaktadır. Bütün bunların temel amacı, insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmektedir.
    Toprak, Hava ve Su, dünyamıza hayat veren üç temel unsurdur. Bunları temiz tuttuğumuz sürece, dünyamız temiz ve sağlıklı olur. Evimizin önü ve sokaklarımız temiz olursa toz, çamur, sinek gibi zararlı maddeler barınmaz. Bağ, bahçe ve ormanlarımız temiz olursa dünyamızı süsleyen bitkiler ve ağaçlar canlı ve yeşil olur. Deniz, göl ve ırmaklarımız temiz tutulursa, hem tabiat hem de canlılar hayat bulur. En önemlisi de hava temiz olduğu sürece insanlar ve canlılar bu dünyada yaşayabilir. Aksi halde, hem dünyanın hem de hayatın sonu yaklaşır. Vücudumuzu yaşatan besinlerdir. Dünyamızı yaşatan ise temiz su, hava ve topraktır. 
    Vatandaşlarımızın yol kenarlarında ve kaldırımlarda rahat yürüyebilmeleri ve yol boylarındaki mevcut ağaç ve fidanların kök diplerindeki zararlı otların temizlenmesine de önem vermekteyiz diyen Başkan Yaka,Mahalle sakinlerinden ve müstakil ev sahiplerinden istediğimiz evlerinin etrafındaki otları az bir mesafede olsa temizlemeleri. Bu şekilde alınan basit önlemler ot yangınlarının evlere sıçramasını önler. Aksi halde otların yangınından evlere küçük bir kıvılcım sıçraması daha büyük zararlara yol açabilir. Vatandaşlar bu konuda biraz daha duyarlı olmalı" diye konuştu.
    Başkan Yaka, yangınların çıkış sebeplerinde ilk sırayı sigara izmaritinin aldığını da hatırlatarak, "Özellikle ot yangınlarında sigara en büyük tehlike ikinci olarak piknik ateşi üçüncü olarak ise ne yazık ki çocuklarımız geliyor. Çocukların sadece oyun amaçlı yaktıkları ot yangını kısa sürede kontrolden çıkınca itfaiyenin işi de zorlaşabilir.        Bunun yanı sıra birçok vatandaşta gereken önlemi almadan otları yakarak temizlemek istiyor. Ancak otların büyük olması nedeniyle bir anda büyüyen alevleri kontrol etmekte zorluk olabilir.      Çocuklarımızı bu konuda eğitmenin yanı sıra kendimizde hiçbir şekilde otları yakarak temizleme yoluna gitmemeliyiz" şeklinde konuştu.