Belediye Başkanı Mehmet Yaka yeni dönemin ilk meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında: “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi öncelikle hepimize hayırlı uğurlu olsun. Karapınar’ımıza, Konya’mıza, Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun temennisiyle başlıyorum. Göreve seçilen Belediye Meclis Üyelerimize başarılar diliyorum. 2014 ten bu zamana kadar Belediye Başkanlığı yaptım. Birinci dönemi alnımızın akı ile tamamlayarak ilçemize büyük hizmetler kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tekrar Yeni dönemde de halkımızın oyları ile Belediye Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildi. Rabbime şükürler olsun.  Bu 5 yıllık dönemde de siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek ilçemiz için gece gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceğiz. İlk meclis toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi.

5393 Sayılı Belediye kanunun 20. maddesine istinaden Nisan ayı olağan toplantısı gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı ve Nisan ayı birinci birleşim toplantısının kapanışı ve Nisan ayı ikinci birleşim toplantısı 12 Nisan 2019 Cuma günü saat 14:00 de toplanmak üzere oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonrasında söz alan AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan yaptığı konuşmasında “Bilindiği üzere 5 yıllık bir süreci Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tamamladı ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde siz kıymetli Meclis Üyelerimizle birlikte seçildi. Hayırlı mübarek olsun. Daha önceki görev yapan Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Karapınar’ımızın çıtasını yükselten bir meclis olur. Siyasi kimlikleri bir tarafa bırakıp tek hedefin Karapınar olması yönünde olduğunu” ifade etti