Millet Kıraathanesi Pazar günleri haricinde diğer Pazartesi, Salı,Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günlerinde sabah 09.00 dan Akşam 18.00'e kadar açık olup, öğrenci ve vatandaşlarımızın istifadesine sunulan 4800 çeşitli yazarların kitaplarının bulunduğu Millet Kıraathanesinde gelen vatandaşlara kek ve çay ikramı da yapılmaktadır. Ayrıca kıraathanede 4 adet öğrencilerin ders araştırmalarını yapabilmeleri için bilgisayarlar mevcut olup, huzurlu ve sakin bir ortamda lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için bilgisayar ve kitap okuma bölümlerinin mevcut olduğu gibi yine gençlere ve yaşlılara hitap eden satranç ve mangala oyun gruplarının da mevcut olduğu görüldü.
Millet Kıraathanesine gelen öğrenci ve vatandaşlara görevli personel Memiş Havutcu yardımcı olmakta ve zaman zaman Millet Kıraathanesine gelen öğrenci ve vatandaşlara araştırmacı yazarların söyleşileri ve sinevizyon gösterileri de hizmet olarak sunulmaktadır.
Millet Kıraathanesinde görevli personel Memiş Havutcu, Konya Büyükşehir Belediyemize ait Millet Kıraathanesi 7'den 70'e öğrenci ve vatandaşlarımıza çeşitli kitaplarıyla, bilgisayar ve oyun grupları ile ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır. Öğrenci ve vatandaşlarımızı Millet Kıraathanesine bekliyoruz."dedi