Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanları, Meclis üyeleri ve muhtarlarla gerçekleştirdiği ilçe toplantılarını Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar’da sürdürdü. Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin Ereğli’de düzenlediği iftar programına da katıldı. İftar öncesi düzenlenen toplantılarda Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar ve Ereğli Belediye Özkan Özgüven, Meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hazırlıkları devam eden 5 Yıllık Stratejik Plan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya merkezdeki aşırı nüfus artışının şehircilik açısından olumsuzluğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, “Mutlaka çok güçlü yeni merkezler oluşturmamız gerekiyor. Özellikle Ereğli gibi güçlü yerleşim yerlerini, tamamen köyden kente göçü önleyecek daha güçlü merkezler haline getirmemiz gerekiyor. Yöresel borsalar, hayvancılık merkezleri, tarım üretim merkezleri oluşturulması, Organize Sanayi’nin daha da güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.
KARAPINAR’DA HANIMLAR LOKALİ YAPILMASI İÇİN 4 BİN İMZA
Karapınar’daki toplantı öncesi AK Parti Karapınar Kadın Kolları üyeleri, Karapınar’da Hanımlar Lokali yapılması için topladıkları 4 binden fazla imzayı Başkan Akyürek’e teslim etti. Başkan Akyürek, “Hanımlar Lokali yapılması için en az 2 bin imza talep etmiştik. Hanımlar Lokali, oturup sohbet etme yeri değil. Yüzme havuzu, saunası, spor salonları, meslek edindirme kurslarının yapılacağı derslikleri bulunan, günlük bazı toplantıların da yapılabileceği kompleksler. Karapınar’da Hanımlar Lokali yapılması için hemen ihalesine çıkalım” diye konuştu.
EREĞLİ’DE 20 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İFTAR
Başkan Akyürek, toplantıların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Ereğli’de düzenlenen iftar programına katıldı. Konuşmasında herkesin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Akyürek, Türkiye’de huzur içinde iftar yapılırken Gazze’deki Filistinlilerin de unutulmamasını istedi. Başkan Akyürek, “Biz huzur içinde iftarımızı açarken onların sofralarında çorbalarına maalesef kan damlıyor. Dualarımıza, dileklerimize mutlaka Gazzeli kardeşlerimizi de katalım” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli halkının birlik ve beraberliğine katkı sağlayan iftar programı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de, tüm İslam aleminin Gazze’ye sahip çıkmasını, zulme seyirci kalan Batı’ya da tepkisini göstermesini istedi.