İftar yemeğinde Beydullah Birer tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, Konya Merkez Uzman Vaizi Mehmet Güneş tarafından ilahiler ve dualar edildi. Hüsnü Koçyiğit Koordinatörlüğündeki sanatçılar birbirinden güzel ilahı eserleri seslendirdiler.

Sine vizyon gösterisi ile Belediye Başkanı Mehmet Yaka Karapınar Belediyesince yapılan çalışmaları anlattı.

İftar yapıldıktan sonra, Karapınar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünde görevli Muhammet Danış’ın sunuculuğunda, Konya’da ki Karapınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Danış açılış konuşmasında şunları söyledi.” Mübarek Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını temennisiyle Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına ailecek iftar yemeğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hamdolsun ki geçen yıllarda olduğu gibi bugünde Karapınarlılar Derneği olarak siz değerli hemşerilerimizle bir ara da olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Derneğimizin her yıl düzenlemiş olduğu iftar yemeğini bu sene, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Belediye Başkanlığı olarak Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Yaka bey üstlenmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki Ramazan aylarında da devamını dileriz.

Derneğimiz siz Karapınar’lı hemşerilerimiz sayesinde bu sene 20 hemşerimize ayni ve nakdi yardım yapmıştır. Okul mevsiminde 10 öğrencimize burs verecektir. Hemşerilerimizin ve hasta ziyaretleri, acil kan ihtiyaçları, ölüm halinde ki konularda hemşerilerimize anında mesaj yoluyla duyurulmaktadır. Dernek binamızın devamlı bir şekilde hemşerilerimizin hizmeti için açık bulundurulmaktadır. Derneğimiz mülkiyeti kendine ait bir binaya sahip olabilmesi için siz kıymetli hemşerilerimizin maddi ve manevi yardımlarına ihtiyacımız vardır. Derneğimizin her zaman Karapına’lı hemşerilerimizin yanında olduğunu belirterek, Hz. Mevlana’nın şu sözleri ile sözlerimi tamamlamak istiyorum diyen Danış, “ Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine sevmek ve sevilmek için çareler arayın”demektedir.

Bizlerde yapılan her güzel şeyleri takdir edelim der Hepinize en derin saygılarımı sunuyorum”dedi

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi “ Onbir Ayın Sultanı bu rahmet Ramazan ayında sizlerle birlikte olmaktan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazanın feyiz ve bereketinden faydalandığımız bu mübarek ay içerisinde de Kadir gecesinde Çenab-ı Allah’a niyazlarda bulunup dualar edeceğimiz. Dualarımız arasında filistinde ki, Gazzede ki müslüman kardeşlerimizi de unutmayalım. Bizler birlik beraberlik içerisinde oruçlarımızı açmuş bulunuyoruz ama onlar İsrail’in saldırıları neticesinde ölüm kalım mücadelesi vermektedirler. İsraili lanetliyorum. Zaten lanetlidir.

Karapınar Belediyesi olarak Büyük Şehir yasası ile metropol bir ilçe konumundayız. Konya’nın merkez ilçesiyiz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün Karapınar’da bizlerle ve muhtarlarımızla çok faydalı istişare toplantısını gerçekleştirdi. İsteklerimizi ve ilçemizin sorunlarını dinledi. Konya merkezinde olduğu gibi ilçe belediyesi olarak alt yapı hizmetlerine önem vereceğiz. 42 mahallemizde hizmet ve gayretli çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir. Sosyal Belediyeciliğe önem vereceğiz. Karapınar’ın ekonomisini canlandıracak olan yatırımlara ağırlık vereceğiz. Yakın bir zamanda Konya Şeker fabrikası ile birlikte bulgur fabrikası kazandırılacaktır. Özel enerji ihtisas bölgesi içerisinde imar ve parselasyon çalışmalarımız devam etmektedir. Karapınar enerji merkezi olma yolunda hızla yol almaktadır. Devlet yatırımlarından bahsederek yıllarca görmediği hizmetleri AK Parti döneminde aldığını söyleyen Yaka’ Devlet hastanesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, 300 kişilik Yurt Binası, Metem’e 40 derslikli ek bina, SÜ Aydoğanlar MYO ek bina inşxaatı, Gençlik ve kültür merkezi binası, emniyet binası, spor sahalarının yenilenmesi ve iyileştirilmesi gibi bir çok yatırımlar yapılmakta ve yatırımların devam edeceğini, Karapınar’ın tarım ve hayvancılık alanında epey bir yol aldığını ve çalışmalarının hızla devam edeceğini”söyledi

Konya’da ki Karapınarlılar, Karapınar Belediye Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya teşekkür ettiler.