Karapınar Belediye başkan Yardımcısı Halil Aker yaptığı açıklamada;
Bu alanın batı kısmında yapılan TOKİ inşaatı bitmek üzere, bu bölgenin sağlıklı ve temiz olması, Çevrenin estetik açıdan düzenli olması, Doğal dengenin daha uyumlu olması  bu yerleşkede oturan ailelerin huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri,Gürültüden uzak kalması, Kötü görüntü ve pis kokuların ortadan kaybolması için insan sağlığı açısından çevre düzenlemesi zorunlu hale gelmiştir.
    Karapınar belediyesi olarak Kum sivri tepesi güneyi küllük üzerine   yaklaşık 200,000m2 alana 2020 yılında 8000 Adet 2021 yılında 5000 adet olmak üzeretoplam 13000 adet Sedir Çamı, karaçam, Leylandı, Sarı çam, Dikenliİğde ağacı dikimi gerçekleşmiştir.
  Bu ağaçlandırma sahasının önceki durumu  malum, hepimizin bildiği gibi uzun yıllar buradan şehir içi, köy, yayla yol yapımlarında kullanılan siyah mucurun buradan alınmış olması sonucunda, çok büyük derin çukurların oluşmasına sebepoluşmuştur. Daha sonra insanların her türlü atık malzemelerini buraya gelişi güzel atması neticesinde rüzgâr estiğinde naylon ve kağıtların çevreye yayıldığı pis kokuların oluştuğu, çevre kirliliği ile gündeme gelen biryerdi, Karapınar' da yapılan kentsel dönüşüm, TOKİ, KOSKİ, Özel müteahhitlerin temel kazılarından çıkan hafriyatların buraya döktürülmesi ile aynen saman nodası örter gibi bu geniş alanın üzeri yaklaşık bir metre derinliğinde toprakla bu atıklar kapatıldı. Bu atık depolama alanı içinde İllerde oluşabilecek Metan gazı oluşumunu önlemek için sondaj vurularak buralara delikli kılıflar atılacak. Üst kısım projelendirilerek yol, çimlendirme yapılacak, ağaç dikilecek, kamelya ve oturaklar konulacak  Eksersiz aletleri yerleştirilecek.
 Bu atık depolama alanının eski halini iyi bilen Karapınar 'lı hemşerilerimiz belediyemiz personelinin bu özverili çalışmadan ders alarak kendilerine ait olan tarla, bağ, bahçe gibi yerlere yol kenarlarına uygun ağaç çeşitleri dikerek çevrenin yeşillenmesine, kendi çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayabileceği güzel  yeşil, oksijeni bol  bir dünya  bırakmaya  ,  Ayrıca yeryüzünde ekolojik dengenin olumlu yönde değişmesine ,  yetiştirdiği  meyvelerle kendi ihtiyaçlarını karşılamasına ,Kurdun kuşun tünemesine,  yuva yapmasına, ağaç dalında ötmesine ,  En önemlisi Ülkemizdeki  erozyonun önlenmesine  vesile olacaklardır.
 Türk tarihine baktığımızda ecdadımız ağacı kutsal sayıp, yeni dünyaya gelen çocukları için dere kenarına belirli sayılarda o çocuğu adına Selvi ağacı dikerlermiş. Bu çocuk büyüyüp evlenme çağına gelinceye kadar o ağaca kesinlikle dokunulmazmış. Delikanlı ve ailesi ağaçların kesilmesine karar verdikten sonra ağaçlar kesilip satılır,elde edilen parayla o çocuğun düğün ve diğer masrafları karşılanırmış.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Kıyamet bile kopsa elinizdeki fidanı dikin, diyerek kendi ümmetini ağaç dikmeye, koruyup sevmeye teşvik etmiştir.”dedi