Karapınar Belediye Başkanlığı “Vizyon 2023 Çanakkale’ye Mektup Kültür Gezileri” kapsamında Öğretmen ve Öğrencilerin yanı sıra Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri Ömer Ali Sağlamer ve Erol Demirel’inde katıldığı Bursa ve Çanakkale gezisi düzenledi.

Cumartesi sabahı saat 05.00’de Karapınar Cumhuriyet meydanı, Anıt Alanından hareket eden kafile ilk olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel mekanları olan Ulu Camii, Tophane, Emir Sultan ve dönemlerine damgalarını vurmuş Osmanlı padişahlarının türbelerini ziyaret ettiler. Kafilenin Bursa ziyaretleri sonrasında ikinci gün Çanakkale savaşlarının geçtiği Gelibolu yarımadası, Anzak köyü, Arıburun mezarlığı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Anıtı, Seddülbahir Tabyası, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Fransız Mezarlığını gezdiler.

Karapınar Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık; Bizlere bu anlamlı Bursa ve Çanakkale gezisi imkânı sunan Karapınar Belediyesine, tarihi ve kültürel yerleri görmemizi sağlayarak desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya, Karapınar Mahalle Muhtarlarım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Çanakkale de bulunan Şehitlerimizi ziyaret etmek bizleri son derece duygulandırdı. dedi.