5393 Sayılı Belediye kanunun 20. Maddesine istinaden Ocak ayı olağan toplantısı 7 maddeden oluşan gündemi Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Ocak ayı gündem maddelerine geçmeden önce Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılına ait ilçemizde yaptığı çalışmalar ile ilgili slayt gösterisi izletildi. Daha sonra gündeme alınan maddeler görüşüldü. İşte toplantıdaki ana gündem maddeleri şöyle;
Gündemde bulunan 5393 sayılı Belediye Kanunun 32. Maddesi gereğince Meclis üyelerine ve İhtisas Komisyonu üyelerine 2017 yılında verilecek huzur haklarının tespiti görüşüldü ve Bakanlıkça belirlenen üst sınırın uygulanmasına oy birliği ile kabul edildi. 5393 Sayılı Belediye Kanunun 25. Maddesi gereğince 2016 yılının gelir ve giderleri ile Mali Hizmetlerin denetimi için denetim komisyonu gizli oyla yapıldı. Komisyona Mustafa Aşıroğlu,Şenel Küçükdurmuş,Yusuf Zengin, Ömer Ali Sağlamer ve Ali Bozaklı seçildiler. Zabıta personelinin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü ve 2017 yılı fazla çalışma ücretleri oy birliği ile kabul edildi. 2017 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek plan bütçe komisyona havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 2017 yılı ücret tarifesinde yer almayan kalemlerin ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek Plan bütçe komisyonuna oy birliğiyle kabul edildi. Adalet Mahallesinde 254 ada 60 parselde plan tadilatının yapılması görüşülerek İmar komisyonuna oy birliğiyle kabul edildi. Maliye hazinesi adına kayıtlı taşınmaz ile belediyemiz adına kayıtlı bazı taşınmazların trampa işlemlerinin yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  
Belediye Başkanımız Mehmet Yaka gündem dışı olarak "ilçemizde yoğun yağan kar yağışı nedeniyle Belediyemizin karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Yaka; Kar yağışının bir bereket ve nimet olduğunu, en büyük baraj toprağın kendisi olduğunu, 4 belde, 200 yayla ve 42 mahallede toplamda 2670 km2  alanda kar mücadelesi yaptıklarını söyledi. Bu özveriyle çalışmalarından dolayı Fen İşleri Müdürü ve Personeline, Temizlik İşleri Müdürü ve personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum"dedi.
İkinci oturumun Cuma günü saat 14:00'de toplantının yapılması oy birliği ile kabul edilerek oturum kapatıldı.