Gündem dışı, İlçenin Kale Mahallesinde 125 Ada 9 parsel üzerindeki kapalı semt pazarına isim verilmesi ve kapalı semt pazarındaki satıcılardan iki hafta işgaliye ücretinin alınıp alınmayacağı maddeleri meclis üyelerince oy birliği ile gündeme alındı.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Madde:1- Belediye Meclisinin 0301.2017 tarih ve 2 sayılı kararı ile seçilen Denetleme Komisyonunun raporu Meclis üyesi Mustafa Aşıroğlu tarafından okundu, rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Madde:2- Belediye Başkanının 2016 yılı faaliyet raporu görüşülmesine geçildi. Emre Özsoy Başkanlığında yapılan görüşmede Faaliyet raporu Mustafa Aşıroğlu tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclis üyeleri tarafından Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ettiler ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilediler Madde:3- Mehmet Yaka Başkanlığında devam eden toplantıda 2 Adet encümen üyesi gizli oyla yapıldı ve Erol Demirel ile Ömer Ali Sağlamer bir yıllığına encümen üyesi seçildiler. Madde:4- İmar Komisyonuna Emre Özsoy, Osman Arı, Mustafa Kemal Gök, Yusuf Zengin, Mehmet Dündar Taşçı oy birliği ile seçildiler. Madde:5- Plan Bütçe Komisyonuna ise Mustafa Aşıroğlu, Mehmet Koçak, Şenel Küçükdurmuş, Abdullah Yarımoğlu, Ali Bozaklı oy birliği ile seçildiler. Madde:6- Tarımsal Kalkınma Komisyonuna Yusuf Zengin, Mustafa Kemal Gök, Ömer Ali Sağlamer, Mehmet Koçak, Mehmet Dündar Taşçı oy birliği ile seçildiler. Madde:7- Enerji Komisyonuna Emre Özsoy, Erol Demirel, Şenel Küçükdurmuş, Mustafa Aşıroğlu, Ali Bozaklı oy birliği ile seçildiler. Madde:8- İlçenin muhtelif mahallelerinde belediyeye ait gayrımenkul satışlarının yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Mad:9- İlçenin Akçayazı Mahallesinde 800 nolu parselinde tadilat yapılması İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Madde:10-Fen işleri müdürlüğünde kullanılmak üzere 3 adet tamperli kamyon, 1 adet Tandem Asfalt Silindiri, 1 aded greyder alınması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündeme alınan İlçenin Kale Mahallesindeki 125 Ada 9 parsel üzerindeki Kapalı semt pazarına isim verilmesi görüşüldü ve isminin Şehit Ömer Halis Demir Kapalı Sebze ve sergi pazarı olması oy birliği ile kabul edildi. Yine ilçenin Kale Mahallasi 125 Ada 9 parsel üzerindeki kapalı semt pazarındaki satıcılardan iki hafta işgaliye ücreti alınıp alınmaması görüşülerek işgaliye ücreti alınmamasına oy birliği ile karar verildi. Nisan ayı oturumu oy birliği ile kapatıldı.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Meclis üyelerine çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve 2017 yılında ilk etapta 1000 eve doğal gazın geleceğini ve diğer takip eden yıllarda da çalışmaların devam edeceğini belirterek, Belediye Meclis üyelerine uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."dedi.