Konya İli Karapınar İlçesi Pınarbaşı ve Çetmi Mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında TOKİ ile İdaremiz arasında mutabık kalınan projeye yönelik, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Kentsel Dönüşüm uygulaması yapılacak saha içerisinde kalan söz konusu taşınmazların Kentsel Dönüşüm kapsamına alınmasına ve öncelikle anlaşma yolu tercih edilerek tasfiye edilmesine, anlaşılamama durumunda ise kamulaştırılmasına;Belediyemiz tarafından 06.08.2013 tarih 51 sayılı Meclis kararı ile karar verilmiştir.

            Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında bulunan tapuda  adınıza kayıtlı bulunan Konya İli Karapınar  ilçesi Çetmi ve Pınarbaşı Mahallesinde bulunan ve Proje sahası içerisinde bulunan tüm taşınmazların varsa muhtesatları ile birlikte bedellerinin 2942 sayılı Kanunun 4650 sayılı Kanunla değişik 8. maddesine göre anlaşma sağlandığı takdirde anlaşma yoluyla devir alınacaktır.

            Anlaşmanın mümkün olmaması halinde anılan kanunun 10.maddesine göre taşınmazın bedel tespiti ve TOKİ adına tescili için Konya Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılacaktır.

Buna göre; 7 Nisan 2014 tarihinden itibaren söz konusu taşınmaz malınıza karşılık anlaşmak üzere bizzat veya yetkili temsilciniz tarafından 30 (Otuz) gün içerisinde Konya İli Karapınar İlçesi Pınarbaşı ve Çetmi Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile ilgili Selimiye Mahallesi İnönü Caddesi No:8-11 (Külliye İş Hanı 2. Kat )da bulunan Uzlaşma Görüşmeleri Ofisine başvurmanız gerekmektedir.

Belirtilen süre içerisinde müracaat etmediğiniz yada görüşmelerde uzlaşmaya varılamaması durumunda, 5162 sayılı Kanunun değişik 4.maddesi ve ek 6. maddesi hükümleri ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 10. maddesine göre işlem yapılacağı hususu ilgili kanun hükümlerine göre tarafınıza ilanen tebliğ olunur.                                                                                                                         

                                                                                                                 Mehmet MUGAYITOĞLU

                                                                                                                       Belediye Başkanı