Karapınar Belediyesi, aşırı sıcakların başladığı bu günlerde ilçe sakinlerinin Ramazan-ı Şerif ayında ve önümüzdeki aylarda haşere ve sineklerden uzak bir yaz dönemi geçirebilmeleri için başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdiği görülmektedir.

İlaçlama ekipleri her gün mahallelerdeki cadde ve sokaklarının yanı sıra, haşerelerin üreme kaynağı olan yerleri ilaçlamaktadır.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe sakinlerine haşeresiz bir yaz dönemi geçirmelerinin sağlanması amacıyla ekiplerimiz gündüz ve akşamları ilaçlama çalışmalarına devam etmektedirler. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü Standartlarına uygun ilaçlar kullanılmaktadır. Aşırı sıcakların başladığı bu günlerde artış gösteren haşerelerden karasinek, sivrisinek, ağaçlardaki yaprak biti ve diğer uçkunlarla ilçenin tüm cadde ve sokaklarında ilaçlama yapıyoruz. İlçemiz sakinlerinin Ramazan-ı Şerif ayında ve önümüzdeki yaz aylarında haşerelerden karasinek, sivrisinek ve insan sağlığına zarar veren diğer uçkunlardan uzak yaz dönemi geçirebilmeleri için önceliğimiz haşerelerin üreme kaynağı olan yerlerdir. Belirli bir plan doğrultusunda tespit edilen bu yerleri ilaçlıyoruz.”dedi