Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yılın yaklaşması ile birlikte erkek berber ve bayan kuaförlere yönelik başlattığı hijyen ve dezenfeksiyon denetimlerine devam edilmektedir.

Karapınar ilçesi genelinde  sürdürülen denetimlerde, erkek berber ve bayan kuaförlerin işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, işyerinin tertip ve düzeni, steril kurallara uygunluğu, genel temizlik kurallarından olan işyerlerinin temizliğine, ruhsat, fiyat tarifesine, hijyen eğitim belgelerinin mevcut olup olmadığı ve iş gömleklerinin giyilip giyilmediği, kullanılan bilumum malzemelerin temiz olup olmadığı gibi hijyen ve dezenfeksiyon işlemlerine dikkat edip etmedikleri denetlenmekte ve işyerlerinde yapılan denetimlerde kurallara uymadıkları tespit edilen işyeri sahiplerine eksikliklerin en kısa süre içerisinde giderilmesi hususunda sözlü ve yazılı olarak ihtar edilmektedir. Eksikliklerini belirtilen süre içerisinde gidermeyen işyerlerine yasal işlem uygulanmaktadır. İşyeri denetimlerinin Belediye Zabıta Komiseri Ali Koyuncu, Zabıta Memurları Mehmet Koç, Yusuf Erdoğan, Abdullah Yaka, Hasan Güngör tarafından denetlenmekte olduğu görüldü.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 2018 yılı içerisinde yapılan denetimlerin 2019 yılı içerisinde de aralıksız devam edeceğini, halkımızın sağlığı için farklı iş kollarındaki işyerlerinin denetimleri devam etmektedir. Karapınar Belediye Başkanlığı olarak yapılan denetimlerde önceliğimiz halkımızın sağlıklı hizmet alabilmelerini temin etmektir. Tek gayemiz ise işletmelerin standartlarına, kanun ve mevzuatlara saygılı, hijyen ve temizlik kurallarına uygun şekilde halkımıza hizmet vermeleridir."dedi