Ekmek,anadolu yakası escort unlu mamuller ve tatlı üreten işletmelerin, bayram şekeri satışı yapan yerlerin yanı sıra kasap et ve et ürünü satışı yapan işletmelere yönelik hijyen koşulları, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışanların sağlık portörleri gibi konularda denetim yapıldı. Denetlenen her işletmede öncelikle üretim ve satış mekanlarındaki hijyen koşulların sağlanıp sağlanmadığı, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışma koşulları incelendi. Kontrollerde öncelikle işletmelerin eksiklerini tamamlamalarının istendiği bildirildi.
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, “Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Hemşerilerimizin aldığı ürünlerin daha sağlıklı ve hijyen koşullarda üretilmesini ve satışını istiyoruz. Gıda denetimi konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla da zabıta ve sağlık ekiplerimiz denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor” dedi.
Kurban Bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı nöbetçi ekiplerin görev yapacağını ifade eden Başkan Yaka, şikâyeti veya talebi olan vatandaşların talepleri anında değerlendirilecektir”dedi