Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclisine 5 Asil ve 5 Yedek Üye seçimi Karapınar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odasıo ve Ziraat Odasının katıldığı seçim gizli oyla yapıldı ve buna göre, Aldıkları oy sayımı neticesinde Asil üyeliklere Halil İbrahim Yılmaz, Celil Sezer, Mehmet Uğur, Cuma Bakır, Rasih Yazgan seçildiler. Yedek Üyeliklere Adem Ak,  Fikret Akgün, Ramazan Uzunyılmaz, Muhammet Bilgeç, Salih Koçaker seçildiler.
Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Murakabe heyetine yapılan gizli oylama sonunda Asil Üyeliklere Doğan Yarımoğlu, Mustafa Çınar, Necati Kardeş, Mehmet Kaynak, İbrahim Kalkan, Yedek Üyeliklere ise Mustafa Köklüsoy, Ali Ercan İvriz,. Samil Yazgan, Murat Zararsız, Atıf Özder seçildiler.
5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi gereğince meclis toplantılarının sesli yada görüntülü olarak kayıt edilmesi görüşüldü ve Meclis Başkanlığı katipleri tarafından kayıt altına alınması kararlaştırıldı.
2013 Mali Yılı kesin hesabi görüşülerek karar verildi. 2014 Mali Yılı Ücret tarifesinde belirtilmeyen kalemler için ücret tarifesi görüşülerek karar verildi.
Fatih mahallesind6e 2244 Ada 1 parsel ve Reşadiye Mahallesi 2049 Ada 1 parselde plan tadilatının yapılması kararlaştırıldı.
5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesinin yedinci fıkrasına göre Belediye Başkan Yardımcısı Emre Özsoy’un maaşının belirlenmesi kararlaştırıldı.
Jeoloji Mühendisi olarak çalıştırılacak personelin ücretinin belirlenmesi kararlaştırıldı.
Norm kadroda iptal ve ihdasın yapılması görüşülerek karar verildi.
Zabıta personelinin faza mesai ücretleri hususunda karar alındı.
Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar Belediyeleri Katı Atık ve Çevre Koruma Birliğine Karapınar Belediyesini temsilen 3 asil ve 3 yedek üye gizli oyla yapıldı ve aldıkları oylara göre Asil Üyeliklere Yusuf Zengin, Osman Arı, Mehmet Koçak, Yedek Üyeliklere Mustafa Aşıroğlu, Şenel Küçükdurmuş, Abdullah Yarımoğlu seçildiler.
Norm kadroya göre yeni oluşan müdür kadroları belirlendi ve buna göre 7 müdürlüğe ek olarak 5 yeni müdürlük (Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Spor Müdürlüğü) ihdas edilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıdan sonra gündem dışı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürker ve diğer Meclis Üyeleri dilek ve temennilerde bulundular ve Belediye başkanı Mehmet Yaka soruları tek tek cevaplandırdı.