İlçemiz Akçayazı Mahallesinde 800 nolu parselde onaylı olan mevcut İmar planında tadilat yapılması hususundaki İmar komisyon Dizi İzle raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.2016 Mali Yılı Kesin hesabı görüşülerek oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. İlçemiz çeşitli mahallerinde Belediyemize ait Gayrimenkul satışlarının yapılmasının hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlçemiz Merkezine getirilecek doğalgaz için sözleşme yapılmak üzere Belediye Başkanımız Mehmet Yaka'ya yetki verilmesinin hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.Mülkiyeti Belediyemize ait olan İlçenin Sandıklı Mahallesiinde 1351 ada 17 nolu parselde doğalgaz çalışmaları için kullanım hakkı verilmesinin hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Doğalgaz dağıtım lisansına dahil edilmesi ruhsat harcı zemin tahrip ve üst yapı bedellerinin alınmaması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Yabancı Diziler İlçenin Apak Mahallesi 335 ada 23 parsel 777.30 m2'lik arsa üzerine Camii inşaatının yaptırılması ve İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündem dışı olarak Belediye Başkanı Mehmet Yaka Belediye olarak yapılacak çalışmalar hakkında Belediye Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Başkan Yaka, İhalelerin normal sürecinde devam ettiğini, Büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında stabilize  yol, sathi kaplama asfalt çalışmalarının devam ettiğini, Yeni Hastane üst geçitinin bu yıl içerisinde yapılacağını, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize yüzme havuzu inşaatının kısa süre içerisinde başlayacağını, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okuluna Enerji ve Güvenlik Bölümlerinin açılacağını, 2017 sonuna kadar TOKİ evlerinden 1000 konutun doğalgaza kavuşacağını söyledi.
  Ayrıca Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler 2. Sınıf Öğrencilerinden bir grup Belediye Meclis toplantısını izlediler. Kendilerine söz verildiğinde Belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını, Karapınar her geçen gün gewlişme gösterdiğini, Tarihi ve doğal güzellikleri ile açık hava müzesi görünümünde olduğunu tarihi eserlerin korunduğunu söylediler. Belediye Başkanı Mehmet Yaka, toplantının ardından öğrencilerle tek tek sohbet etti. Yabancı Dizi İzle İlçemizin tanıtımı ile ilgili çeşitli kitaplar hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.( M. Ceyhan )