Gündemde bulunan İlçenin Sandıklı mah. 1299 Ada ile 1300 Adalarda plan tadilatının yapılması ile ilgili komisyon kararı okundu ve oy birliği ile kabul edildi.
İlçenin Akören Mah. 197 Ada 1 parsele ilave imar planının yapılması, 125 Ada 9 parselde plan tadilatının yapılması, 1308 ada da kat yüksekliğine ait plan tadilatının yapılması 
görüşülerek imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
İmar komisyonu raporu okunarak zemin Etüdü raporunun hazırlanması için süre verilip daha sonra karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
İlçenin Kesmez Mahallesindeki hak sahiplerine arsa devrinin yapılması, Akören Mahallesindeki hak sahiplerine arsa devrinin yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Ermenek Kömür Maden kazasında yakınını kaybedenlere Karapınar Belediyesince yardım yapılması konusu görüşüldü ve 5000.- TL Karaman Valiliğinin açtığı hesaba yatırılması
oy birliği ile kabul edildi.
İlçenin  Sandıklı Mahallesinde 2596 Ada da plan tadilatının yapılması teklifi görüşülmüş ve imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 
İkinci oturumda komisyon kararı okunarak Zemin Etüdü raporunun hazırlanması için süre verilip daha sonra karar verileceği oy birliği ile kabul edildi.
Gündemde görüşülecek başka bir konu olmadığından toplantı sona erdi 
ve gündem dışı 
Belediye Başkanı tarafından yapılan ve yapılacak olan sosyal, ekonomik, kültürel faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi ve daha sonra meclis üyelerinin istek ve dileklerini dinledi ve sorularını cevaplandırdı.
Yeni yapılacak olan Kapalı Kadınlar ve Sebze pazarı projesi üzerinde açıklamalarda bulundu. 10.000 M2 lik kapalı bir alanın projesinde nelerin yer alacağı belirtildi.
 İpekçi Mahallesinde sportif faaliyetlerin yapılması için alan belirlenmesi için inceleme yapılması, 10 Adet Taziye çadırı ve içerisinde 10 adet koltuk ve 100 sandalye bulundurulması sağlanmak üzeredir diyen Başkan Yaka, her yeni evlenen gençlere bir duvar saati, her sünnet olan çocuğa kol saati belediyece hediye edlmesi, Kadınlar lokali yüzme havuzlu ve 5 yıldızlı savunası ile hizmete sunulması ve  Güneş Enerji ihtisas bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ve İlçenin gündemde olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.