Ek gündemle beraber 6 maddelik gündemin görüşülüp karara bağlanmasına geçildi. 2’de 017 yılı ücret tarifesinin belirlenmesi hususu görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Karapınar"ın doğalgaz ihtiyacının karşılanması için gerekli çalışmaların yapılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Karapınar'ın Sazlıpınar Mahallesi imar planında bulunan mevcut plan notunda tadilat yapılması hususu görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Sandıklı Mahallesi 222 adada hazırlanan plan tadilatı değişiklik teklifi hususu görüşülüp oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 
5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi gereğince Belediye Meclisinin 2017 yılı toplantı günlerinin belirlenme hususu görüşülerek oy birliği ile Meclis toplantısına ara verilmeden ayın ilk haftası salı günü saat 14.30'da olmasına karar verildi. Zafer Mahallesi 2473 ada için hazırlanan plan tadilatı değişiklik teklifinin hususu görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 
Karapınar M.Y. O Yerel Yönetimler 2.sınıf Öğrencilerinden bir grup Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülürken toplantıyı  izlediler. Grup Başkanı Muhammet Ali Gülten ve Öğrenci arkadaşları adına konuşma yapan Ömer Faruk Eken Bizleri toplantıya kabul eden Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" dedi.       
Başkan Yaka; Gündem dışı olarak yaptığı konuşmasında "Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 743.ncü vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenleyeceğimiz programa Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Çeker ve İlahi Sanatçısı Hasan Dursun canlı ilahileri ve semazen ekibi ile 13 Aralık Salı günü saat 19.30'da Belediye yeni düğün salonunda yapılacağını söyledi. Programa tüm Karapınarlı hemşehrilerimizi davet ediyorum"dedi.