Meclis toplantısı, Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, gündem maddelerine geçmeden önce yapmış olduğu Belediye Meclisi Bildirisini okuyarak şunları söyledi, " 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir gurup vatan haini tarafından Demokrasimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Gazi Meclisimize ve necip Türk milletine alçakça bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Halkımıza yapılan bu hain saldırıyı Belediye Meclisi olarak şiddetle kınıyoruz. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Baş Komutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu irade ile vatanını ve milletini seven vatandaşlarımız meydanlara çıkarak merhum Mehmet Akif Ersoy'un dizilerinde bahsettiği "Arkadaş Yurduma Alçakları Uğratma Sakın Siper Et Gövdeni Dursun Bu Hayasızca Akın" mısralarındaki gibi taşlarla, sopalarla ve bizzat bedenleri ile tanklara, helikopterlere karşı durarak bir destan yazmışlardır. Şehit olan Asker, Polis ve Sivil Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyor, Ülkemiz adına bu acıların tekrar yaşanmamasını diliyoruz diyen Başkan Yaka, Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizin barış, kardeşlik, hoşgörü ile kenetlenip devamını temenni ediyoruz. 
Milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimine karşı gece geç saatlere kadar Cumhuriyet Meydanında tepkisini birlik ve beraberliğimizi koruyan ve bizleri demokrasi nöbetimizde yalnız bırakmayan tüm Karapınarlı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz."dedi
Belediye Meclisinde,  MHP Meclis Üyeleri Gurubu adına Meclis Üyesi Ali Bozaklı, CHP Meclis Üyeleri Gurubu adına Meclis Üyesi Ayhan Karaaslan, AK Parti Meclis Üyeleri Grubu adına Meclis Üyesi Mustafa Aşıroğlu 15 Temmuz darbe ve kalkışma hareketini kınayan birer konuşma yaptılar.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi ve Gündemin birinci maddesinde İlçenin Kale Mahallesinde Belediye tarafından yeni yaptırılan kapalı Pazar yerinin 2016 yılı ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili plan bütçe Komisyon raporu okunarak görüşüldü, Plan Bütçe Komisyonuna zaman tanınması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, İlçenin Kesmez mahallesinde İmar Planı notu tadilatı görüşüldü ve imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesine geçildi, İlçemiz Akören Mahallesinde imar planı notu tadilatı görüşüldü ve imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Toplantının kapanışı oy birliği ile kabul edildi. Karapınar'da yapılan yatırımlar ile ilgili slayt gösterisi meclis üyeleri tarafından izlendi. Toplantı başarılı bir şekilde sona erdi. (M.Ceyhan)