Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce İlçenin Zafer Mahallesi vatandaşlarından Zafer Öztaş ve kızı Rabia Öztaş tarafından, Zafer Mahallesinde inci caddesindeki yapmış olduğu yol çalışmalarından ve yaptıkları kamulaştırmalardan sonra açılan yeni yoldan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Yaka'ya ve meclis üyelerine yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek Bel.Başkanına çiçek ikram ettiler.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 1. Madde; 2016 yılı ücret tarifesi görüşülerek Plan Bütçe Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile 2016 yılı ücret tarifesi kabul edildi.

2. Madde; Belediye iş makinesi envanterlerinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış iş makinelerinin hurdaya ayrılması görüşüldü, hurdaya ayrılarak, satışının yapılması hususunda encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

3. Madde; Belediye araç envanterinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış araçların hurdaya ayrılması görüşüldü, hurdaya ayrılması ve satışı konusunda encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

4. Madde; Belediyede 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapan Memur personel ile Sosyal Denge Sözleşmesi yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile Belediye Başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

5. Madde; Norm kadroda iptal ve ihdasın yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

6. Madde; İlçenin çeşitli mahallelerinde Belediyeye ait arsaların satışlarının yapılması oy birliği ile kabul edildi.

7. madde; İlçenin Sandıklı Mahallesinde Belediye adına kayıtlı bulunan 1323 Ada 11 nolu Bilali Habeş Cami güneyindeki 1208.- M2 lik parsel üzerine Aile Sağlığı Merkezi binası yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı) adına arsa tahsisinin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Başka görüşülecek gündem maddesi olmadığından oturum oy birliği ile kapatıldı ve gündem dışı Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Doğal Gaz çalışmaları konusunda, Hastane kavşağındaki alt geçit hakkında, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası hususu, Stadyumda yapılacak çalışmalar, geri dönüşüm konularında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Belediye Meclisi Mehmet Öztürker, çöp fıçılarından Karapınar'ı kurtaralım çirkin görünüm arz ettiğini söyledi, Ayhan Aygüneş Ali Tepesi'nin değerlendirilmesi ve sosyal tesis yapılması, belediye araç parkının başka bir yere kaldırılmasının daha iyi olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Belediye Meclis üyelerinin teklifleri cevaplandırıldı.