“Atalarımız, bayramların coşkusunu, kutsal bir emanet misali, kuşaktan kuşağa bizlere kadar ulaştırmışlardır.  Kurban ibadeti, fakirlerin gıda ihtiyacını temin ederken, zengin fakir kaynaşması gibi sosyal dayanışmayı da sağlar. Müminler bir taraftan Allaha kulluk vazifelerini yerine getirirken, diğer taraftan da insanlara karşı mesuliyetlerini ifa etmiş olurlar. Böylece insanlar arasında sevgi ve kardeşlik hisleri gelişir. Kin ve düşmanlık gibi fertleri birbirinden soğutucu duygular kendiliğinden eriyip gider.’diyerek Kurban Bayramı’nın önemini belirtti.

 Başkan Yaka “. Bizlere düşen görev; Kurban Bayramında da zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir

 Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa barış getirmesini temenni eden Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ‘Bayramın ülkemize, İslam âlemine ve dünya halkına huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bayramda küskünlükler sona ermeli birlik ve beraberlik en üst seviyeye çıkmalıdır.’ diyerek bayramın coşku içerisinde kutlanmasını istedi.

Başkan Yaka “Bayramlar, kardeşliğin, barışın, esenliğin, duanın ve statülerden arınarak eşitlenmenin en yüksek seviyelerde hissedildiği günlerdir. Yoksula, kimsesize, çaresize, güçsüze ve darda kalmışa yakınlaşmak için fırsat günleri olan bayramlar, toplumsal hayata ayrı bir güzellik ve zenginlik katarken, milletimiz için de kucaklaşma ve kenetlenme günleridir.

Bizler millet olarak, komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir medeniyetin evlatları olarak bu sene de Kurban Bayramına ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Kurban Bayramı’nda güçsüze güç, çaresize çare olmalıyız. Bu çerçevede birlik ve dayanışma içinde ülkemizi ileriye taşıyacak kardeşliğe sahip çıkmalı, bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz.

Bayram sevincini, evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizden de esirgememeli, bir selamla, bir tebessümle dahi olsa onların yanlarında olmalıyız.

Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur dolu, sükûn dolu bir bayram geçirmenizi Allah’tan temenni ediyorum.” dedi