Açılış Konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaparken Karapınar İlçe Milli Eğitim olarak öğretmene ve öğretmen eksikliğine ciddi anlamda çeken ve öğretmene hasret olan bir ilçeyiz. Aramıza katılan değerli meslektaşlarımızın önemini biliyor ve marifet iltifata tabidir düşüncesiyle idare olarak elimizden gelen iltifatı göstermeye çalışıyoruz. İlçemizde yaklaşık onbirbin beşyüz öğrenciye hizmet veriyoruz. Eğitim anlayışımız hiç bir öğrencimizi risk etmeden hiçbirini diğerinden önemsiz görmeden her bir öğrenciyi kendi çocuğumuz gibi eğitim anlayışımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım Beye, ev sahipliği yaparak bizleri bu güzel ortamda ağırlayan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tekrar İlçemize hoşgeldiniz yeni görevlerinizde başarılar diliyorum dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise yaptığı konuşmada 6360 büyükşehir yasa ile beraber mart ayından sonra Konya'nın metropol bir ilçesi olduk. Eğitim konusunda karapınar halkı çok duygulu,samimi ve öğretmenine değer veren insanlardır. Bizlerde son yıllarda yıldızı parlayan karapınarımızın aynı şiarda, Hem devlet olarak,hemde yerel yönetimler olarak eğitime çok önem veriyor ve bunun öneminide biliyoruz. Karapınar Belediyesi olarak okullarımızın ihtiyaçlarını gidererek elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. İlçemizde öğretmen açığını en aza indirmek hatta sıfıra indirmek için çok büyük gayretler sarfederek çok şükür başardık. Bundan Böyle siz yeni atanan kardeşlerimle beraber eğitime son hızıyla ara vermeden devam edecek. Başkan Yaka yeni atanan eğitimcileri tebrik ederek ilçemize tekrar hoşgeldiniz görevlerinizde başarılar diliyorum. hayırlı uğurlu olsun dedi".
Mikrofonu son olarak İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım alırken ilçemize yeni gelen genç eğitimcilere hoşgeldiniz diyerek başladı. Sizlerden beklentimiz eğitim konusunda büyüktür. Çalışmalarınız sayesinde okullarımızda Eğitimde kalite olacaktır diye ümit ediyorum dedi.İlçe Kaymakamı Yıldırım göreve yeni başlayan öğretmenlerimize hayırlı olsun dileklerini iletti.

Daha sonra ilçemize yeni atanan 37 adet öğretmen kendilerini,memleketlerini,hangi okula görevlendirildiklerini tanıtarak güzel bir tanışma programı oldu. Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Yaka öğretmenlere Karapınar Belediyesi amblemli kalem hediye ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirelerek son buldu.