100. Yıl Atatürk Parkında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı  Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Esnaf Sanatkâr Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Hakkı Şenyurt, Yonca Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Yurt, Nakliyeciler ve Şoförler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ahmet Nuri Emekli, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan V. Kamil Eke, Ziraat Odası Başkan V. Halil Sak ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı adına Hüseyin Bozdağ katıldı.

Başkan Yaka, İlçemiz de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada öncelikle istişare toplantımıza hoş geldiniz diyerek Sivil toplum kuruluşlarına her zaman önem verdiklerini ifade etti.  Göreve geldiğimizden bu zamana kadar siz değerli temsilcilerimizle birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  İlçemiz büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu anlamda bizler belediye olarak imar ve yol hizmetlerine çok önem veriyoruz. Hizmetlerimiz bununla da sınırlı kalmayıp her geçen yıl planlı ve programlı olarak artıyor. 30 Mart’tan bu zamana kadar söz verdiğimiz projelerimizin nerde ise birçoğunun tamamlandığını söyleyen Başkan Yaka,  İlçemiz için ihtiyaç duyduğumuz Düğün Salonu, Kapalı sergi ve sebze pazarı, Soğuk hava deposu ve Turgut Özal Parkı gibi büyük yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlçe merkezinde sıcak asfalt, sathi kaplama ve stabilize yol çalışmaları yaptıklarını, Stabilize yol da 2018 yılında köyler, beldeler ve yaylalar da hedeflerinin 70 km olarak belirlediklerini, Okullar, Camiiler ve Sağlık Ocaklarına yardım yaptıklarını yapmaya da devam edeceklerini, Fen İşleri Müdürlüğü olarak dört farklı noktaya kum ocağı kurulacağını, çeşitli mahalleler de park ve yolların açılmasın da kamulaştırma, arsa tahsisleri, parselasyon ve halihazır harita yapımı çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini, Büyükşehir yasası ile köyden mahalle statüsü kazanan yerlerde sayısı 160 olan yaylalarımızda yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez, beldeler ve köyler de sentetik saha yapımının devam ettiğini, Araç filomuzu ihtiyaç duyulan yeni araçlarla güçlendirmeye devam ettiklerini, İlçemize Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma töreni yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini,  ASEM ve KOMEK’e ilçe halkımız tarafından yoğun talep gördüğünü, yeni Devlet Hastanesi güzergâhın da alt geçit yapımının devam ettiğini söyleyerek istişare toplantısına katılan tüm temsilcilere teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanı  Nadi Tartan ise öncelikle böyle bir toplantı düzenledikleri için Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya teşekkür etti. Bizler ilçe teşkilatı olarak belediyemiz ile birlikte el ele, omuz omuza vererek ilçemizin menfaati için elimizden geldiği kadar çaba sarf etmeye devam ediyoruz.  9 Mart Cuma günü Afrin bölgesin de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamın da Mehmetçiklerimize destek ve moral ziyareti gerçekleştirdik. Hatay Kırıkhan da 52 kişilik kafilemizle birlikte Kızılay kan merkezin de kan bağışın da bulunduk. Önceki dönem Kaymakamımız, şimdi ki Gaziantep İslâhiye Kaymakamı Ramazan Yıldırımı ziyaret ettik. Karapınar Belediyesi, İlçe Teşkilatımız ve Siz saygıdeğer STK’ların büyük destekleriyle yardımlarımızı teslim ettik. Hepinize ilgi ve alakalarınız dan dolayı gönülden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum”dedi.

Program sonun da soru ve cevap bölümüne geçildi.  Temsilciler böyle bir program düzenledikleri için Başkan Yaka’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.