Belediye Başkanı Mehmet Yaka bu konuda şunları söyledi, " İlçemiz merkez mahallelerinde ve bağlı olan diğer mahallelerde ki imar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış alanların amacına uygun hale getirilmesi, yeni yapılan ya da mevcut yeşil alan ve parkların bakımları ile insanlarımızın yaşamlarını rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri için fidan, çiçek ve donanım malzemelerinin temini ile ilçemiz sınırları içerisindeki cadde ve sokakların ağaçlandırılması, yol üzerindeki ağaçların ve yeşil alanlardaki fidanlar ile mevcut park ve bahçelerdeki ağaç ve çimlerin sulanması, yabancı otlarının temizlenmesi, ağaç diplerinin genişletilerek toprağının yumuşatılması gibi çalışmalarda periyodik bakımlar ekiplerimize yaptırılmaktadır. Ağaçlandırma faaliyetlerimiz ile bölgemize yeni yeşil alanlar kazandırmak hedeflerimiz arasında olup bununla ilgili çalışmalar belli bir program dahilinde devam ettirilmektedir."dedi
Yeşilpınar Gazetesi muhabiri olarak Mahallelerimizdeki park, bahçe ve yeşil alanlar gezildiği sırada diğer mahallelerde olduğu gibi, Yunus Emre Mahallesinde de Karapınar Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekip işçilerinden Orhan Eyidoğan ve Halil Ertunç'un birlikte mevcut yeşil alanlarda ki ağaçların bakımı, sulama ve yabancı ot temizliği yaptıkları görüldü. 
projelerde yer alan spor alanlarının oluşturulmasını ve bunların bakım ve onarımlarını yaptırmaktır. Ağaçlandırma faaliyetlerimiz ve bölgemize yeni yeşil alanlar kazandırmak, hedeflerimiz arasında öncelikli bir yer tutmaktadır. Müdürlüğümüz ayrıca Okul, Hastane, İbadethane vb. kuruluşlara Donanım elemanları, Fidan, Mevsimlik çiçek ve çevre düzenlemeleri konusunda yardımcı olmaktadır.
Vizyonumuz 
Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve asgari standartlar seviyesine ulaştırmak. Mevcut park ve yeşil alanları daha işlevsel hale getirerek halkın hizmetine sunmak.