Sayın çok kıymetli okuyucularım Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. Yıl dönümünde yapılan anma programını ve Fevzi Paşa Ortaokulu Müdürü Erdem Büyükkarakurt'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.
Milletimizi benliğine ve egemenliğine kavuşturarak demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştıran, Türk milletini, medeni cihanda layık olduğu mevkiye çıkarmak ve Türk Cumhuriyetini sarsılmaz temeller üzerinde, her gün daha ziyade takviye etmek için mücadele eden eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. Yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı, Anıt alanında anma programı gerçekleştirildi.
Atatürk'ün Ölümünün 82. Yılı anma programına, Kaymakam Oğuz Cem Murat ve eşi Görkem Murat, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, C.Savcısı Yasin Kılıç, Kaymakam Adayları Ayşegül Efe, Seda Ünlü, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, CHP İlçe Başkanı Haydar Karabacak, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Kurum ve Kuruluş Başkanları, Daire Amirleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, Şehit Aileleri, Gaziler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, basın mensupları, diğer davetliler ile vatandaşlar katıldı.
10 Kasım 2020 Salı günü, Atatürk'ün ölümünün 82. Yılını Anma programı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Enver Sağlamer sunuculuğunda başlayan programla; Cumhuriyet Meydanı Anıt Alanında 08.55 Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı'nın Çelenklerinin Sunulması ve 09.05 'de siren sesleri eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda iki dakikalık Saygı Duruşu ve ardından Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Saygun Uz yönetiminde İstiklal Marşı katılımcılarla hep birlikte okundu.
Günün anlam ve önemini belirten Fevzi Paşa Ortaokulu Müdürü Erdem Büyükkarakurt'un konuşması; Uçurumun kenarındaki yıkılmış bir ülkeden, yedi düveli bu topraklardan kovup; bize üzerinde yaşanabilir bir vatan bırakan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümü için buradayız. Peki nedir bu bıraktığı eserler? İsterseniz söylediği veciz sözleriyle bakalım bu eserlerin bazılarına.
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Diyerek en büyük eseri Cumhuriyeti...
"Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" diyerek ufku aydınlık gençleri…
"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" diyerek en büyük ışığımız ilim ve fenni…
"Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır" diyerek en önemli sermayemiz özgürlüğü…
"Ulus yaşamı tehlikeye düşmedikçe harp bir cinayettir" diyerek barışı ve daha nice eserleri bırakmıştır.
Hayatını her zaman özgür ve çağdaş, ilim ve fenle yoğrulmuş, üretken, aydınlık nesiller yetiştirmek için harcamıştır. Çiftçisinden memuruna; öğretmeninden doktoruna halkının her kesiminin kalbine dokunmuş, ülkenin tamamında ekonomik özgürlüğünü de sağlamıştır. Onu anlamak demek, günümüzün moda tasarımcılarını cebinden çıkaracak kadar güzel giyinmesi, sarı saçları ve mavi gözlerine bakmanın yanında söylemlerinin derinliklerine inmekle olacaktır. Yine Atamızın "Milli hedefi belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Önemli olan, çetin olan o yollar üzerinde çalışmaktır. Denebilir ki hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak." Veciziyle sözlerime son verirken, hepinize teşekkür eder; saygılarımı sunuyorum. Ruhu Şad olsun diyerek çok güzel ve anlamlı konuşmasını tamamladı. Ardından Fevzi Paşa Ortaokulu Öğrencilerinden Hasan Mert Deveci " 10 Kasımlarda Yürümek" şiirini, Nisa Nur Bilgeç " Mustafa Kemal Seslense" şiirini okuyarak anma programı sona erdi.
Saygılarımla