Atatürk 79 Yıldönümünde Özlemle ve Hasretle Anıldı
Milletimizi benliğine ve egemenliğine kavuşturarak demokratik bir düzen içindi çağdaşlaştıran, Türk Milletini layık olduğu mevkiye çıkarmak ve Türkiye Cumhuriyetini sarsılmaz temeller üzerinde yaşatmak için mücadele eden, tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen, büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü bütün Türkiye'de olduğu gibi İlçemizde de 10 Kasım 2017 günü Cumhuriyet alanı, Anıt Meydanı ve ardından Karapınar Kültür Merkezi sosyal faaliyetler salonunda anıldı.
10 Kasım Atatürk'ü anma programını mükemmel bir şekilde hazırlayıp sunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, Anma programında görev alan Müdür, Öğretmen ve öğrencilerimizi de şahsım adına kutluyorum.
Orhan Seyfi Orhon'un şu mısralarını da yazmak istiyorum.
"Büyüyor gökten inip
  Toprağa yaklaştıkça
  Büyüyor git gide
  Gözlerden uzaklaştıkça"
Türkiye, Atatürk'e olan sevgisini ve bağlılığını 10 Kasım 2017 günü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde, saat 09.05'te tüm ülke saygı duruşundaydı. Tarih boyunca dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir lider böyle anılmadı, anılmıyor. Yani şunu demek istiyorum. Bir ölüm bu kadar ölümsüz olabilir.
Her ülkenin tarihine damga vurmuş, milletlerin kaderinde rol oynamış liderleri vardır. Ama Türk Milleti ve Atatürk arasındaki gibi zaman geçtikçe daha da kuvvetlenen bir bağın benzerine rastlamak mümkün değildir.
Atatürk diyor ki " Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir."
Bu Milletin Atatürk'ün fikirlerini, duygularını anlayıp hissettiğinin en büyük ispatıydı 10 Kasım 2017 günü saat 09.05 geçe.
Ölümünün üstünden 79 yıl geçmesine rağmen yaş itibariyle büyük bir kısmı benim gibi onu hiç görmemiş milyonlarca insanımızın Atatürk'e gösterdiği saygı, sevgi ve bağlılığın anlamı işte budur. Hiçbir ülkenin karşısında ülkesini küçük düşürmeyen ve daima yüceltmek için gece gündüzüne katan ve sıcak yatak yüzü dahi görmeyip, cepheden cepheye koşan, savaşlarda silah arkadaşları ve milleti ile zaferler kazanan Atatürk'e matem gerekmez. Fikirlerine bağlılık gerekir. Sana kim iftira ederse etsin, kim kötülerse kötülesin nafile. Millet olarak İzindeyiz ATAM, sen rahat uyu. Saygılarımla