Birinci derecede erozyon bölgesi olan Karapınar da, genç çift sıra dışı bir düğün yapıp davetine gelen misafirlerine nikah şekeri yerine çam fidanı dağıtarak çevrenin korunmasına dikkat çektiler.  Nikahları kıyılan çift Zeliha  İşleker ve Ali Sezer,ilk olarak Fehmi Sezer parkına giderek isimlerinin yazılı olduğu fidanı gelinlikli ve damatlı elbiseleri ile toprakla buluşturdular.Genç çift gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya evine girecek bütün çiftlere nikahlarında şeker yerine fidan dağıtmaları tavsiyesinde bulunarak,doğanın daha yeşil hale gelmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirttiler.
Çam Fidanlarının, davetlilere kalıcı bir hatıra olacağını anlatan genç çift, şöyle konuştular: "Karapınar yıllarca erozyon ile mücadele edilen bir yer. Tek bir ağacın bile büyük önemi var. Bizlerde bu bölge insanı olarak  düğünümüze farklılık kazandırarak erozyonla mücadele de yer almak istedik. Bizim bu fidan dağıtımımız bir başka evlenecek çiftlere örnek olur ve yeni evlenecek genç çiftler bunu sürdürebilir. Nikâh öncesi şeker yerine başka bir şey dağıtılması için aramızda konuşmalar yapmıştık. Sonuç olarak fidan dağıtmanın daha yararlı olacağı kararını verdik. Gelen misafirlerimize yaklaşık 500 çam fidanı dağıtımı yaptık. Herkes istediği yere çok rahat bir şekilde dikebilir. Hatta diktikten sonra biz onlara gittiğimizde bizim hatıramızı da görebileceğiz. Bu bizi daha çok mutlu edecek. Herkesin de bunu yapmasını tavsiye ediyoruz. En azından şeker dağıtıp bir an evvel tüketileceğine ağaç dağıtıp bir ömür boyu beslenip geri dönüşümü olsun istedik. Çam ağaçlarımızı misafirlerimize dağıttık. Şekerden daha iyi olduğunu düşünüyorum, daha kalıcı, ömür boyu hatırlanacak bir şey sonuçta. Hem biz memnun kaldık, hem davetliler. Büyüyüp gölgesinde faydalanacak insanları mutluluğu daha güzel " dediler.
Düğün sahibi Abdullah Sezer de ilçemizde alışılmışın dışında da bir  şey yapalım İstedik. Nikâhta çam fidanı dağıttık. Çevremizin ve Karapınar'ın ağaca ihtiyacı var. Bu bizim yaptığımız uygulama diğer düğün sahiplerine de örnek olur" dedi.
Genç Çift Nikâh memuruna da sürpriz yaparak onada bir çam fidanı hediye ettiler. Düğün salonunda genç çift çam fidanını dağıtırken düğün salonu çıkışında da bu işlem devam etti.
Düğüne katılanlar, Büyük bir sürpriz yaşayarak genç çifte bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.