Karapınar ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Kore gezisi Mehmet Önde,eşi Şahika Önde ile mutlu bir yaşam sürüyor.
1932 yılında doğan ve babasını 8 yaşında kaybeden  Mehmet Önde baba olmadan yaşamak benim için çok zordu. Ancak buna zamanla alıştım. Şimdi de eşimle ilerleyen yaşımıza rağmen mutlu bir yaşam sürüyoruz. Bu evliliğimizden 5 de çocuğumuz oldu" dedi.
İlkokulu bitirdikten sonra marangoz çırağı olarak çalıştığını belirten Kore gazisi Mehmet Önde Askerlik çağına geldiğinde vatani görevini yapmak üzere 1952 yılında İzmit Seymen' teslim olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
''Burada eğitim aldıktan bir süre sonra, başlamış olan Kore Savaşı için Kore'ye göndermek üzere asker seçiyorlardı. Ben şahsım olarak savaşa katılmak üzere gönüllü oldum. Kura çektiler. Bende çok istediğim için sevinmiştim.3 ay  İstanbul Selimiye Kışlasında 3 ayda İzmir Seferihisar da eğitim aldım. 1950 yılının Eylül ayının son haftasında yola çıktık Gemide, hiç gemiye binmemiş erler çoğunluktaydı, hatta deniz bile görmemiş erler vardı. Onlar için Akdeniz'in uçsuz bucaksız suları, her türlü konfora sahip büyük  gemiler  bizler için anlatılmaz birer heyecan kaynağıydı.  Kore'ye  bir ay süren gemi yolculuğuyla vardık. Hemen silahlar verilerek görev yerimiz olan cepheye gittik. Savaş biz oraya vardığımızda tüm hızıyla sürüyordu. Kore Savaşı'nda Türk askerinin kahramanlığını ve iman gücünü gösterdik. Türk askerine yakışır şekilde davrandık. Verdiğimiz şehitler ve yaralılar bizi çok üzüyorduk T Kore'deki Türk Tugayı, son savaşlar esnasında diğer Birleşmiş Milletler kuvvetlerine oranla en güç koşullar altında savaşmış ve buna rağmen vazifesini başarı ile yapması mutluluk vericiydi. Telsiz görevlisi  görev yaptım.Benim için onurlu bir görevdi.1 yıl görev yaptıktan sonra Türkiye'deki birliğime yeniden teslim oldum.Gazi olmaktan onur duyuyorum"