Sayın çok kıymetli okuyucularım, bu hafta köşe yazımda 23 Nisan 2019 Günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü kutlama töreninde Sayın; Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç’ın günün anlam ve önemi ile ilgili çok güzel konuşmasını sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ, konuşmasında şunları söyledi,”

Bugün, Milli İradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 99. Yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, milletimizin ufku açılmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun " Milletin Bağımsızlığını yine Milletin  azim ve kararlılığı kurtaracaktır"   öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından,birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin  kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı,  Ulusal Egemenlikti, barıştı, kısacası Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin  üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiş ve bütün mazlum milletlere örnek olmuştur.

Dünya'da çocuklarına bayram armağan eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi  pekiştirdiğimiz, millet olarak bütünleştiğimiz günlerdir.   Bu günde, bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden büyüklerimizin emanetlerini yarınlara nasıl taşıyabileceğimizi ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız. Sevgili Öğrenciler... Dünün çocukları yine dünde yetişkin olup büyük işler başardı. Bizde bu büyük başarıları çoğaltıp bu vatanı, vatanlar içinde, bu milleti de, milletler içinde layık olduğu yere taşımayı en büyük görev olarak bilmeliyiz. İnanıyorum ki bunu bugünün çocukları başaracaktır. Çocuklarımızı: tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan donanımlı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacaksınız. Bu donanım; sizi,, ailenizi,milletimizi,, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun....

Bu duygu ve düşüncelerle bu vatanı bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın olmak üzere, sevginin, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor ve sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun." diyerek güzel ve anlam yüklü konuşmasını tamamladı.

Bende bu köşe yazımı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şu güzel sözleri ile tamamlamak istiyorum.

"Hürriyetin de,, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası, milli egemenliktir." " Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar yok olur". G. M.Kemal ATATÜRK