Sayın çok kıymetli okuyucularım, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç’ın 2016–2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış mesajını okudum. Çok beğendiğim için bu mesajı köşe yazımda da yayınlanmasını uygun buldum. Çok güzel mesajlar içeren bu yazının herkes tarafından okunmasını arzu ediyor, Saygılar sunuyorum. 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sami SAĞDIÇ’ın 2016–2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Mesajı

“Bir toplumun gelişen dünya karşısında milli kültür ve değerlerini koruyarak ayakta kalabilmesi, verimli bir eğitim sürecine bağlıdır. Bu bağlamda, eğitim öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekânlar olan okullarımız, çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken birçok öğrencimiz bir üst sınıfa geçmenin, bir kısım öğrencimiz de okula başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bizler de çocuklarımızın bu heyecanına ortak oluyoruz. En uzun yolculuklar bile ilk adımın atılmasıyla başlar. Ve unutmamalıdır ki iyi başlamak, bitirmenin yarısıdır.

Eğitim alanındaki her uğraşımız, bir gelecek inşasıdır. Geleceği inşa etmek, en az geçmişte verdiğimiz bağımsızlık savaşı kadar, 15 Temmuzda verilen demokrasi mücadelesi kadar önemlidir. Eğitim, bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, kalkınmayı destekleyen, aklı ve bilimi kullanan, milli, manevi, kültürel değerleri koruyup geliştirerek gelecek kuşaklara aktaran, vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreçtir. Bugün yeni bir motivasyonla Kahraman Şehitlerimizin aziz hatıralarını anarak okullarımızı açıyoruz.

Değerli Meslektaşlarım,

Gelişmiş ve güçlü Türkiye’nin kapısı sizlerin elinde olan eğitim anahtarı ile açılacaktır. Bu bağlamda, öğrencilerimizi, Milli Eğitimimizin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; milli, manevi, kültürel değerlerimizi benimseyip davranış haline getiren, herkese, saygı sevgi ve hoşgörüyle yaklaşan; ailesini, yurdunu ve milletini gönülden seven, demokrasiden yana,  “bilgiden bilgeliğe varmak isteyen” gençler olarak yetiştirme azmindeyiz. Bu kutsal çaba okullarımızda, sınıflarımızda sizlerle hayat bulacak, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

Saygıdeğer Anneler, Babalar,  

Öğrencilerimiz, okul ortamında nasıl ki öğretmenlerin ilgi ve sevgisine ihtiyaç duyuyorsa, sizlerin de ilgi ve sevgisine muhtaçtır. Sizler, çocuğunuzun ilk mektebi olan, sağlıklı geleceği için sağlam temelin atılacağı, nezih, temiz ve iletişime açık bir ilişkinin yürütüleceği aile kurumunun öğretmenlerisiniz.

Yeni eğitim metotlarının gereği olan, öğrenci, öğretmen ve okulu merkeze alan daha verimli bir eğitim sisteminin yüklediği sorumlulukların farkında olarak okul ve öğretmenlerle sürekli iletişim içinde olmalı, çocuğunuzun daha verimli yetişeceği uygun okul-aile işbirliğini kurmalısınız. Öncelikle öğretmenlerimize bu eğitim yolculuğunda destek vermelisiniz. Onların görüşlerini dikkatle takip etmeli ve iyi bir iletişim kurmalısınız. Unutmayın ki eğitim-öğretim sürecinde aktif olarak yer alan anne babalar, öğrencisinin başarısına büyük katkılar sağlayacaktır.

Sevgili Öğrenciler;

Gelecek, bizler için, ülkemiz için büyük idealleri, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecanımızdır. Bu idealler, yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz sevgili öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir.

Başarı bir tercihtir. Önce başarıyı arzu etmek sonra da başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerekir. Unutmamalısınız ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Zengin, kalkınmış, müreffeh bir ülke de kendiliğinden var olmaz.

Bu topraklarda büyüyüp günümüz Türkiye’sini yöneten ve büyük yatırımlarla ülkemize dev adımlar attıran bütün vatansever büyüklerimiz, sizler gibiyken lastik ayakkabıları ayaklarında, zayıf kandil ışıkları altında geleceğin umutlarını yazıyorlardı tahta kalemleriyle kâğıtlara. Umutla koşturuyorlardı okullarının koridorlarında. Ama bugün sizler daha iyi imkânlara sahipsiniz. Kitaplarınız masalarınızda, akıllı tahtalar sınıflarınızda, tabletleriniz sıralarınızda hazır,  aydınlık okul ve evlerde rahat imkânlarla okuyorsunuz. Bu imkânlarla yetişecek olan siz sevgili öğrencilerimiz artık geleceğin Türkiye’sini daha da ileriye taşıyacaksınız.

  Başarılar, sorumlulukları da beraberinde getirir. Elde edilen sınav sonuçları İlçemizin eğitimde geldiği nokta sizlere çok daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Sizlerle çok daha büyük başarıları yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Zihinleriniz, yürekleriniz, bahtınız açık olsun… 

2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın, ilçemiz ve ülkemiz için sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını temenni eder; yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.

Allah  yar ve yardımcımız olsun…”