2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle 28.09.2015 Pazartesi günü Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından çelenk sunulmasından sonra,  30.09.2015 Çarşamba günü saat 10.30'da Cumhuriyet İlkokulunda İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve diğer yetkililerin, okul müdürlerinin, öğretmen ve öğrencilerin, velilerin katılımıyla İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi.
İlköğretim Haftası kutlama töreninde Okul Müdürü Özgür İlhan'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından İlçemizin eğitim ve öğretimini anlatan çok güzel ve anlamlı konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Çünkü Ülkemiz ve ilçemiz eğitim- öğretimle yükselecek ve kalkınacaktır. Okullarımıza hepimizin maddi ve manevi destek vermesi gerekir. Eğitim-Öğretim hepimiz için çok kıymetlidir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün konuşmasını dinleme fırsatı olmayanların bu konuşma metnini öğrencilerimizin, velilerimizin okumasını arzu ediyorum.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç şunları söyledi." Katılımcıları selamladıktan sonra, 2015-2016 eğitim- öğretim yılının bütün yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi hayırlı olmasını temenni ediyor, İlköğretim Haftanızı kutluyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum diyen Sağdıç, İçerisinde bulunduğumuz hafta tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de okullarımızın açıldığı, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başladığı haftadır. Bu hafta öğrencilerimizin ikinci yuvalarına kavuştuğu, öğretmenlerimizin hasret giderdiği, velilerimizin ise tatlı bir telaşa kapıldığı haftadır. Bizler de ilçemizde, 2 Anaokulu, 26 İlkokul, 20 Ortaokul ve 9 Ortaöğretim kurumumuzla birlikte toplam 57 okulumuzda yaklaşık 12000 öğrencimiz, 675 Öğretmenimiz ve 61 yöneticilerimizle bu heyecana ortak oluyoruz.
Halk Ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: " Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki; OKUL."
Evet insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır ve insanın yetiştirildiği yerdir.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER; Gelecek, bizler için, ülkemiz için büyük idealleri, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecanımızdır. Bu idealler, yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz sevgili öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir.
Bu topraklarda büyüyüp günümüz Türkiye'sini yöneten ve büyük atılımlarla ülkemize dev adımlar attıran tüm büyüklerimiz sizler gibiyken lastik ayakkabıları ayaklarında zayıf kandil ışıkları altında geleceğin umutlarını yazıyorlardı. Tahta kalemleriyle kağıtlara umutla koşturuyorlardı okullarının koridorlarında. Ama bugün sizler daha iyi imkanlara sahipsiniz. Kitaplarınız masalarınızda hazır, evlerinizde odalarınız müsait, aydınlık okul ve evlerde rahat imkanlarla okuyorsunuz. Okullarımızda akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar yakın dönemde sizlere fırsat olarak sunuldu ve sunulmaya devam edecek. Bu imkanlarla yetişecek olan siz sevgili öğrencilerimiz artık geleceğin Türkiye'sini daha da ileriye taşıyacaksınız. Öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman sizlere destek olacaklardır.
DEĞERLİ VELİLER; Sizler, çocuğunuzun ilk mektebi olan, sağlıklı geleceği için sağlam temelin atılacağı nezih, temiz ve iletişime açık bir ilişkinin yürütüleceği aile kurumunun öğretmenlerisiniz. Yeni eğitim metotlarının gereği olan, öğrenci, öğretmen ve okulu merkeze alan daha verimli bir eğitim sisteminin yüklediği sorumlulukların farkında olarak okul ve öğretmenlerle sürekli iletişim içerisinde olmalı, çocuğunuzun daha verimli yetişeceği uygun okul-aile işbirliğini kurmalısınız. Öncelikle öğretmenlerimize bu eğitim yolculuğunda destek vermelisiniz. Onların görüşlerini dikkatle takip etmeli ve iyi bir iletişim kurmalısınız. Unutmayın ki öğretmenler ancak sizin destek ve teşviklerinizle daha iyi yürüyecek ve önemli adımlar atacaktır.
KIYMETLİ ÖĞRETMENLER; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; " Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne-çocuk, dede-torun arasında; bizler, çocukları ve gençleri anlamalı onlarla sıkı bir iletişim kurmalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır.
Sözlerime son verirken, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un, "Bir bakıma gökler uyanık, yer uyanıktır. Dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır. Dizelerini dikkatle düşünmeliyiz diyor,
Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.
Bütün bu duygularla yeni eğitim öğretim yılımızın tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, Programımıza katılımları ile bizleri onurlandıran değerli protokolümüze şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım." diyerek konuşmasını tamamladı.
Bende, bütün okuyucularıma en derin saygılarımı sunarım.