Sayın çok kıymetli okuyucularım 19 Eylül Gaziler Gününde Topçu Teğmen Mücahit TANYERİ’nin konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla ve genç kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum.

Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır, Millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de GAZİLİKTİR.

19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı, Anıt alanında kutlama töreni yapıldı. Kutlama töreninde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Çelenklerinin Atatürk Anıtınaa sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten Topçu Teğmen Mücahit TANYERİ’nin yaptığı çok güzel ve anlamlı konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, Gazilik onuruna erişen kahramanların, Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlamanın derin heyecanı içindeyiz.

Yunan ordusu, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında ki Kahraman Türk Ordusu tarafından hezimete uğratılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’de bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal’e Türk Milleti adına, “MAREŞAL” rütbesi ve “GAZİ” unvanını tevcih etmiştir.

Bugün GAZİLER GÜNÜDÜR. Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında “VATAN” “BAYRAK” demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş kahramanlarımıza vefa günüdür.

Ancak; Bu vefa borcu bir gün içinde yapılacak kutlamalarla ödenebilecek bir borç değildir. Bugün huzur içerisinde, barış içerisinde, refah içerisinde, Ayyıldızlı bayrağımızın gölgesinde, bu kutsal vatanın ekmeğini yiyebiliyor, suyunu içebiliyor, havasını soluyabiliyorsak; Kanını ülkesinin özgür ve bağımsız geleceği için akıtılan bu aslanlar sayesindedir. O yüzden hiçbir kutlama bu kahramanlara yönelik saygımızın karşılığı olamaz. Şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk Milleti sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gençlerimiz, ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe her şeyi gören, geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır.

Bizler; Hızımızı ATATÜRK’ten, Milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez İMAN ateşinden ve GAZİLERİMİZİN özgürlük meşalesinden alıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüce Türk Milletinin bir mensubu olarak sizi temin ederim ki; Dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler, aynı inançla bu aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine ve milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!

Bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı Aziz Şehitlerimize ve siz Kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan Gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım. Arz ederim. Diyerek çok güzel konuşmasını tamamladı. Ardından,

19 Eylül Gaziler Kutlama töreninde Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı personellerinden Topçu Er KESKİ ise “VATAN İÇİN” şiirini okuyarak tören sona erdi.