Sayın çok kıymetli okuyucularım, 19 Eylül Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı, Anıt alanında Kaymakam Mustafa Karaca, Piyade Yüzbaşı Garnizon Komutan V. Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Askeri erkân, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kurum Amirleri ve Kuruluş ve Oda Başkanları, Şehit Aileleri ile Gazilerin, Vatandaşların, Basın Mensuplarının katılımı ile ‘Gaziler Günü’ coşku ile kutlandı. Gaziler Günü nedeniyle Topçu Asb.Kd. Bçvş. Serdar ÖZKARACAHİSAR’ın yaptığı çok güzel ve anlamlı konuşmayı beğendiğim ve Gazilerimize göstereceğimiz saygımızın, vefa borcumuzun bilinmesi ve artarak devam etmesi için, kıymetlerinin daha da çok bilinmesi için siz kıymetli okuyucularımla da bu güzel ve anlamlı konuşmayı aynen paylaşmak istedim.

Topçu Asb. Kd. Bçvş. Serdar ÖZKARACAHİSAR’ın konuşması;  Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar. O değerlerle nefes alır, millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de ‘GAZİLİKTİR’ Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, Gazilik onuruna erişen kahramanların, Gaziler Gününü bir kez daha kutlamanın derin heyecanı içindeyiz.

Yunan ordusu, Sakarya Meydan Muharebesinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından hezimete uğratılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’de, bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesinin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal’e, Türk Milleti adına ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanını tevcih etmiştir.

Bugün Gaziler Günüdür. Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında ‘Vatan’ ‘Bayrak’ demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş kahramanlarımıza vefa günüdür. Ancak; Bu vefa borcu br gün içinde yapılacak kutlamalarla ödenebilecek bir borç değildir. Bugün, huzur içinde, barış içinde, refah içinde, Ayyıldızlı Bayrağımızın gölgesinde, bu kutsal vatanın ekmeğini yiyebiliyor, suyunu içebiliyor, havasını soluyabiliyorsak; Kanını ülkesinin özgür ve bağımsız geleceği için akıtan bu aslanlar sayesindedir. O yüzden hiçbir kutlama bu kahramanlara yönelik saygımızın karşılığı olamaz.

Sizler; Akıttığınız kanınız, feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız, gözünüzle bu değerlerin yaşayan gurur abidelerisiniz. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinden birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; Bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslar arası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşayabiliyor ise, bunu Aziz Şehitlerimize ve Siz Gazilerimize borçludur. Bu bilinçle şundan emin olunuz ki; Sahip olduğunuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız.

Yüce Türk Milleti sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gençlerimiz, ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe her şeyi gören, geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır. Bizler hızımızı Atatürk’ten, Milli Tarihimizden, Ruhumuzdaki Sönmez İman Ateşinden ve Gazilerimizin Özgürlük Meşalesinden alıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ve yüce Türk Milletinin bir mensubu olarak sizi temin ederim ki; Dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!

Bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı Aziz Şehitlerimize ve Siz Kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan Gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım. Arz ederim.” Diyerek konuşmasını tamamladı. Saygılarımla